2010 Spalio 14

Kainos

Seimui netiko antkainių ribojimo įstatymas

veidas.lt

Seimas po pateikimo grąžino iniciatoriams tobulinti Kainų įstatymo pataisas, kuriomis buvo siūloma Lietuvoje gaminamų maisto produktų prekybos antkainį didmeninėje rinkoje riboti iki 20 proc., o mažmeninėje – iki 25 proc. gamintojo kainos.

Už įstatymo projektą po pateikimo balsavo 39 Seimo nariai, prieš – 9 ir susilaikė 34. Nepritarę teisės akto projektui po pateikimo, parlamentarai turėjo apsispręsti, ar įstatymo projektą grąžinti iniciatoriams tobulinti, ar atmesti: už siūlymą tobulinti balsavo 56 Seimo nariai, atmesti – 26.

Pasak pataisas pristačiusio Seimo nario Valentino Mazuronio, projekte už šių reikalavimų nesilaikymą numatyta 5 proc. dydžio nuo įmonės mėnesinės apyvartos bauda. Kaip teigiama teisės akto projekto aiškinamajame rašte, nustačius prekybos įmonėms maksimalų leistiną prekybos antkainį, jos negalėtų nepagrįstai kelti maisto produktų kainų ir tokiu būdu būtų apsaugoti vartotojų, ypač nepasiturinčiai gyvenančių žmonių, interesai. Šių reikalavimų buvo siūlyta netaikyti tik smulkioms ir vidutinėms įmonėms, kurių metų apyvarta neviršija 7 mln. litų

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...