2010 Rugsėjo 27

Apklausa

Policininkų darbas – tik vidutiniškas

veidas.lt

Šią savaitę, spalio 2-ąją, Lietuvoje bus minima jau tradicine tapusi Angelų sargų – Policijos diena. Atrodo, šią dieną pareigūnų nuotaikos tikrai nebus labai šventiškos, mat praėjusią savaitę policijos pareigūnai mitingavo, o vėliau pradėjo bado akciją. Jų netenkina valdžios požiūris į policijos sistemą ir piktina iki minimumo apkarpytas finansavimas.

O mums parūpo išsiaiškinti, ką apie policijos veiklą šiuo metu mano Lietuvos gyventojai, t.y. gal jų darbas ir nusipelno mažesnio finansavimo. Iš “Veido” užsakymu tyrimų bendrovės “Prime consulting” atliktos apklausos sužinojome, kad respondentai policijos veiklą vertina daugiau mažiau pakenčiamai:  daugiau nei pusė ją įvertino vidutiniškai, septintadalis teigiamai, o 29,6 proc. – neigiamai. Tiesa, kur kas iškalbingesni atsakymai į antrąjį klausimą, iš kurio sužinome, kad tik labai nedaug apklaustų Lietuvos gyventojų patys norėtų būti policininkais.

Kaip vertinate dabartinio laikmečio policijos darbą?

Vidutiniškai    55,2 proc.
Neigiamai    29,6 proc.
Teigiamai    13,8 proc.
Nežinau / neturiu nuomonės    1,4 proc.

Ar jūs pats / pati norėtumėte tapti policininku?

Ne    71 proc.
Tik jei niekur kitur negaučiau darbo    18,6 proc.
Taip    5,6 proc.
Nežinau    4,8 proc.

Šaltinis: “Veido” užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2010 m. rugsėjo 20–22 d. atlikta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa. Cituojant apklausą nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Lape Lape rašo:

    Nuo pat mazens svajone buvo tapti policininke tokia yra ir bus


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...