2010 Liepos 30

Renginiai

Klaipėdoje prasideda Jūros šventė

veidas.lt

Penktadienį Klaipėdoje prasideda tris dienas truksianti 51-oji Jūros šventė, kuri, kaip teigia renginio vadovas Remigijus Mockus, išsiskirs uostamiestyje skambančių muzikos žanrų gausa.

Anot šventės organizatorių, šiais metais uostamiesčio gyventojams ir svečiams bus pasiūlyti 107 renginiai. Eisenose, koncertuose ir kituose Jūros šventės renginiuose dalyvaus daugiau nei 1000 atlikėjų. Iš visų programoje numatytų renginių apie 60 yra susieti su meniniu pasirodymu.

Šiemetinis festivalio šūkis – “Švartuokis muzikos uoste”.

“Šiemet akcentuojame, kad “Jūros šventė” bus kupina įvairiausių muzikos žanrų, ir muzika skambės tiek renginio organizavimo vietose, tiek aikštėse, tiek gatvėse”, – BNS yra sakęs Jūros šventės vadovas.

Šventę penktadienį vakare pradės tradicinė eisena, kurioje dalyvaus pučiamųjų orkestrų sambūris “Orkestrų audros”, miesto jūrinių ir kranto krovos įmonių ir organizacijų dirbantieji, Karinių jūrų pajėgų kuopa, 43-iosios Tarptautinės Kuršių marių regatos dalyviai, buriavimo mokyklos “Suominis” moksleiviai ir Klaipėdos irkluotojų klubo atstovai.

Vasaros fiestos proga uostamiestyje bus atidarytos 7 parodos, surengtos 3 šventinės eisenos, kuriose dalyvaus 26 įvairių jūrinių kompanijų delegacijos, 9 pučiamųjų instrumentų orkestrai, apie 200 jaunimo organizacijų atstovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių. Per Jūros šventę bus surengtos 4 oficialios ceremonijos, teigiama pranešime spaudai.

Tradicinėje tautodailės dirbinių mugėje tris dienas prekiaus apie 450 tautodailininkų. Uostamiestyje, šventės zonoje, veiks 60 lauko kavinių ir viešojo maitinimo vietų, du pramogų parkai.

Manoma, jog kasmet per Jūros šventę Klaipėdą aplanko daugiau nei 0,5 mln. žmonių. Kaip spėjama, rekordinis svečių antplūdis Klaipėdoje buvo 2002 metais, kai uostamiestis šventė 750 metų jubiliejų. Tąkart jų galėję būti apie 1 milijoną.

Šeštadienį uostamiestyje ketina apsilankyti ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji dalyvaus vainikų žuvusiems jūroje nuleidimo ceremonijoje, lankysis Smiltynėje, delfinariume.

Savivaldybė pranešė, kad Jūros šventėje taip pat laukiama Gruzijos Poti miesto, Baltarusijos miesto Mogiliovo delegacijų, JAV ambasadorės Lietuvoje Anne E.Derse Anne E. Derse (En Ders).

Jūros šventė uostamiestyje rengiama nuo 1934 metų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...