2010 Liepos 26

Apklausa

Krizės pabaigos lietuviai dar nemato

veidas.lt

Nors mūsų premjeras ir kai kurie ministrai apie iš Lietuvos besitraukiančią krizę kalba jau nuo praėjusių metų vidurio, tarp Lietuvos gyventojų reginčiųjų krizės pabaigą dar ir šiandien nėra labai daug. Iš “Veido” užsakymu tyrimų bendrovės “Prime consulting” atliktos naujausios apklausos sužinojome, kad atsitraukiančią krizę jaučia vos 6,2 proc. apklaustųjų. O daugiau nei pusė respondentų regi tik dalies sektorių atsigavimą. Tačiau 35,6 proc. apklausos dalyvių vis dar atrodo, kad krizė ne tik nesitraukia, bet kaip tik vis labiau įsigali.

Todėl nestebina ir atsakymai į antrąjį klausimą, ar šiais metais jūs vartojate ir perkate daugiau nei pernai. Pasirodo, beveik devyni dešimtadaliai respondentų šiemet tiek vartoja, tiek perka ne daugiau nei pernai.

Ar jaučiate, kad krizė iš Lietuvos traukiasi?

Iš dalies, tik iš kai kurių sektorių    56,6 proc.
Ne, nejaučiu, krizė kaip tik vis labiau įsigali    35,6 proc.
Taip, jaučiu    6,2 proc.
Nežinau    1,6 proc.

Ar šiais metais jūs vartojate ir perkate daugiau nei pernai?

Ne    87,2 proc.
Šiemet vartoju tik šiek tiek daugiau nei pernai    8,4 proc.
Taip    3,4 proc.
Nežinau / nesakysiu    1 proc.

Šaltinis: “Veido” užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2010 m. liepos 12–14 d. atlikta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų apklausa. Cituojant apklausą nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...