Užkandis
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| šaldytos bemielės tešlos | 1 pakuotės |
| minkštojo ožkų sūrio (gabalinio) | 150 g |
| graikinių riešutų puselių | 6 |
| tarkuoto geltonojo sūrio (parmezano, "Džiugo") | 3 šaukštų |
| alyvų aliejaus | 3-4 šaukštų |
| žiupsnelio džiovintų ar kelių žalių baziliko lapelių | |
| trynio | 1 |
| jūros druskos | žiupsnelio |
Riešutus sugrūskite, suberkite bazilikus, druską, supilkite aliejų. Viską sutrinkite iki tyrės, įberkite 2 šaukštus tarkuoto sūrio, įpilkite šaukštelį šalto virinto vandens. Atitirpusią tešlą plonai iškočiokite ir padalykite į 4 maždaug 10 cm pločio dalis. Ožkų sūrį perpjaukite į 4 dalis, kiekvieną dalį uždėkite ant tešlos gabalėlio,o ant jo – šaukštelį tyrės. Tešlos kraštus užlenkite vokeliu, galus standžiai užspauskite. Trynį sumaišykite su likusiu tarkuotu sūriu ir aptepkite pyragėlių paviršių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min.
Patarimas: šiuos pyragėlius galite iškepti ir mikrobangų krosnelėje, nustačiusi kepimo režimą.