Konservuotos daržovės
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| 1 l stiklainiui: | |
| nedidelių agurkėlių | 450 g |
| patisono | 150 g |
| česnako skiltelės | |
| krieno lapo | |
| krapų, petražolių | |
| gvazdikėlių | 2 |
| kvapiųjų pipirų | kelių |
| Marinatui: | |
| vandens | 1 l |
| druskos | 40 g |
| cukraus | 50 g |
| acto | šaukšto |
Patisoną perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir kartu su agurkais supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Į stiklainį sudėkite žalumynus ir prieskonius, paskui susluoksniuokite agurkus ir patisonus. Daržoves užpilkite karštu marinatu, kad nuo viršaus liktų 2–1,5 cm, pridenkite dangteliais ir kaitinkite 10 min., po to uždarykite.