2010 Birželio 29

Nedarbas

Startuoja 87,9 mln. litų vertės projektas nedarbui mažinti

veidas.lt

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Lietuvos darbo birža ir Europos socialinio fondo agentūra pasirašė trišalę finansavimo ir administravimo sutartį, pagal kurią bus pradėtas įgyvendinti 87,9 mln. litų vertės projektas, skirtas nedarbui mažinti ir žmonių užimtumui didinti.

Šios lėšos bus panaudotos darbo užmokesčio subsidijoms, dalyvių mokymo stipendijoms, mokymo paslaugoms, apgyvendinimui, taip pat bus apmokamos dalyvių kelionės į darbą ar mokymus kitame rajone, sveikatos patikrinimo išlaidos.

Numatoma, kad birželio mėnesį prasidėjęs projektas bus baigtas įgyvendint iki 2011 m. pabaigos. Planuojama, kad per šį laikotarpį į įvairias aktyvias darbo rinkos programas bus įtraukta virš 17 tūkst. žmonių: apie 10 tūkst. papildomai darbo rinkoje remiamų bedarbių galės būti įdarbinti subsidijuojant, beveik tūkstančiui bus padėta įsidarbinti darbo rotacijos būdu, daugiau kaip 6 tūkst. žmonių bus sudarytos galimybės persikvalifikuoti ar įgyti naujų profesinių žinių, per 500 ieškančių darbo asmenų bus padėta įsidarbinti remiant jų teritorinį judėjimą.

Darbo užmokesčio subsidijoms bus skirta 45,5 mln. litų, o profesiniam mokymui – virš 18 mln. litų. Taip pat šiomis lėšomis bus apmokamos dalyvių kelionės į darbą ar mokymus kitame rajone (5,95 mln. litų), sveikatos patikros išlaidos (50 tūkst. litų) ir mokymo stipendijos (17 mln. litų).

Projektą įgyvendins Lietuvos darbo birža pagal Europos Socialinio Fondo finansuojamą 2007-2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos priemonę “Ieškančių darbo asmenų integracija į darbo rinką”. Pagal šią priemonę 2007-2010 m. laikotarpiu jau įgyvendinti 2 projektai (25,7 mln. litų vertės). Šiuo metu dar vykdomi 4 projektai, skirti aktyvioms darbo rinkos priemonėms, kurių bendra verte 335,9 mln. litų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. darbdavys darbdavys rašo:

    pinigu svaistymas…
    Kai realiai imonems reikejo ir dar reikia paramos is valstybes, bent tiek, kad nereiketu moketi PVM uz israsytas saskaitas, bet uz kurias nebuvo gauti pinigai is bankrutuojanciu ar restruktizuojamu imoniu, tai vyriausybe to nepadare, o tai itakojo daugumos imoniu bankrotus ir naujus bedarbius..!! Dabar taskys pinigus kazkokiems kursams, vietoj to, kad nezlugdyti imoniu naujais mokesciais ir taip nekurti nauju bedarbiu..


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...