2014 Rugpjūčio 08

Eurorugpjūčio patiekalas – klampi itališka lazanija pagal premjerą M.Renzi

veidas.lt


Matėte? Jaunasis Italijos premjeras Matteo Renzi užsispyrė: „Europos užsienio politiką tvarkysime mes.“ Netinka scenografo duktė Federica Mogherini? Pernelyg dairosi į kairę? Surasime tvirtesnių kandidatų. Dar arčiau kairės.
Bandykime pasiaiškinti, kokios priežastys verčia Romą laikytis svajonių apie ES vyriausiojo užsienio reikalų įgaliotinio postą.

Lietuvos spauda ir internetiniai užsienio politikos komentuotojai iš Italijos užsienio reikalų ministrės Federicos Mogherini padarė kažkokį monstrą. Vieniems ji – Vladimiro Putino pakalikė arba net dviprasmiškai artima bičiulė, kitiems – visiška neišmanėlė. Ir visai be reikalo. Italijoje akredituotų užsienio žurnalistų korpusas ilgai naršė po ministrės biografiją, bet jokių skandalingų faktų nerado. „The Wall Street Journal“ neliko nieko kita, kaip pasitelkti ironišką toną kalbant apie geras mokyklas ir universitetus, kuriuos lankė ir baigė F.Mogherini.
Pati ministrė per visą šį laiką sukandusi dantis diplomatiškai tyli. Europa kalba, Baltijos šalys kalba, Italija, kuri prieš mėnesį laiko nelabai žinojo, kas čia per pareigybė – ES užsienio politikos įgaliotinis, dabar aptarinėja kone kiekviename daržovių turguje. O Federica tyli. Įsižiūrėkime į šios itin jaunos pagal Italijos karjeros standartus pareigūnės veidą. Mokslams atsidavusios pirmūnės išraiška. Lojali ir absoliučiai pareiginga.
Tas visų Europos užsienio reikalų ministerijų kanceliarijose apšnekėtos moters tylėjimas irgi šį bei tą sako. Įsiklausykime, kas nuolat šneka už ministrę. Jos kandidatūros teikėjas – premjeras M.Renzi. Ne tik šneka, bet ir grumiasi. Išvada? Pareigingoji F.Mogherini labai normaliai atliktų savo darbą ES. Tą, kuris jai būtų pavestas.

Ne tik visą šį tekstą, bet ir visus kitus šios savaitės “Veido” straipsnius galėsite perskaityti išsiuntę žinutę numeriu 1390 ir įrašę “veidas 292014″ bei įvedę gautą kodą.

Žinutės kaina 4 Lt. Plačiau http://www.veidas.lt/veidas-nr-29-2014-m

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...