2013 Gruodžio mėnesio archyvas

veidas.lt

Sausio 1-ąją, minint Lietuvos vėliavos dieną, Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinyje Gedimino pilies bokšte bus pagerbta Lietuvos valstybės vėliava.

veidas.lt

Šiais metais konkursas „Darni aplinka 2013“ vėl kvietė visus pasidalyti išpuoselėtų Lietuvos vietovių grožiu ir pristatyti visuomenės bei komisijos vertinimui žaliąsias zonas. Šio konkurso iniciatoriai yra Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija ir Darnios plėtros akademija, partneriai – Lietuvos savivaldybių asociacija, Lietuvos architektų sąjunga, Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjunga ir Grynas.lt.

veidas.lt

Artėjančius Naujuosius galima pasitikti tradicine „Traviata“, klasikos koncertu, tačiau galima ir rokenrolo ritmu. Uždegančią rokenrolo jėgą gruodžio 31-ąją išlaisvins projektas „Orgen Roll band“ – vienintelis Lietuvoje gyvos rokenrolo muzikos koncertas šį šventinį vakarą.

veidas.lt

Druskininkų miestas gruodžio vidurį pasitiko dar vienu nauju traukos tašku – sėkmingai įsitvirtinę Vilniuje ir Klaipėdoje, prieš pat žiemos šventes Ramunės Piekautaitės mados namai duris atvėrė ir šiame kurorte.

Valdis Dombrovskis

veidas.lt

Tragedija „Maximos“ parduotuvėje Rygoje, kai įgriuvus stogui žuvo 54 žmonės, sukėlė sumaištį ir Latvijos politinėje arenoje: po kelių dienų, prisiėmęs politinę atsakomybę, iš pareigų atsistatydino ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis.
Tiesa, ilgiausiai nepriklausomos Latvijos istorijoje – daugiau nei ketverius metus – išdirbęs premjeras kol kas laikinai tebeužima šį postą, mat naujoji vyriausybė bus sudaryta tik po Naujųjų metų. Žvelgdamas į šią nelaimę, nuveiktus darbus ir ateities iššūkius, 42 metų V.Dombrovskis išskirtiniame interviu pasidalijo mintimis su „Veidu“.

veidas.lt

Naujieji 2014 metai nežada nieko gera diplomatams ir užsienio politiką formuojantiems vadovams – įsisenėję konfliktai su kaimynais atgims su nauja jėga, o juos spręsti trukdys ir Lietuvoje, ir kaimynystėje vyksiančios rinkimų kampanijos.

veidas.lt

UAB „ASHBURN International“ (ASHBURN) įgyvendino projektą „Integruotas e. mokėjimų paslaugų teikimo valdymo sprendimas (sut. ePaySManager)“ pagal Ekonomikos augimo veiksmų programą „Ūkio konkurencingumui ir ekonomikos augimui skirti moksliniai tyrimai ir technologinė plėtra“ priemonę „Intelektas LT“

veidas.lt

  Prezidentė D. Grybauskaitė atskeldė, kad po mėnesio žada paskelbti sprendimą, ar sieks antrosios kadencijos prezidento rinkimuose. Nacionalinio Lietuvos radijo ir televizijos žiūrovai nuo 2015 m. neišvys komercinės reklamos. Gruodžio 29 sostinėje vyko 38-asis „Kalėdinis bėgimas“.

veidas.lt

Didmeninės elektros kainos „Nord Pool Spot“ elektros prekybos sistemoje paskutiniąją 2013 metų savaitę atspindėjo šventines nuotaikas visoje Šiaurės Europoje. Daugiau nei įprasta šventinių dienų paskutiniąją metų savaitę lėmė mažesnį elektros poreikį ir žemas didmenines elektros kainas.

veidas.lt

Šiemet prieš Kalėdas gyventojai dažniau ir daugiau atsiskaitė mokėjimo kortelėmis negu atitinkamu laikotarpiu pernai ir mažiau ėmė pinigų iš bankomatų, rodo SEB banko statistika.

veidas.lt

2014-ieji bus viltingi ieškantiems naujo būsto ar žemės sklypo, bet nekilnojamojo turto pardavėjams jie nieko gero nežada: kainos kils iki 5 proc., ir tik tuo atveju, jei kitų metų viduryje išgirsime, kad Lietuvai leidžiama įsivesti eurą.

veidas.lt

Vyriausybė 2014 m. proveržio tikisi nedarbo mažinimo, energetinio efektyvumo, kovos su šešėliu ir investicijų skatinimo srityje, tačiau ekspertai prieštarauja, kad esminiams pokyčiams jokių prielaidų nėra.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...