2013 Spalio mėnesio archyvas

veidas.lt

Šįkart laidoje – kino festivalis „Scanorama“, Andriaus Mamontovo ir grupės „Foje“ muzikinės veiklos trisdešimtmetis, vilniečiams surengtas Viačeslavo Ganelino koncertas bei režisieriaus Konstantino Bogomolovo mintys apie šiuolaikinio teatro paskirtį.

veidas.lt

„Per pastarąjį dešimtmetį dar nemačiau tokio galingo, siurrealistinio ir gąsdinančio filmo“, – taip „Žudymo aktą“ („The Act of Killing“) apibūdino garsus dokumentinio kino režisierius Werneris Herzogas.

veidas.lt

SEB bankas suteikė finansavimą fondo „Lords LB Baltic Fund II“ įmonei UAB „K29“, pradėjusiai statyti modernų verslo centrą Konstitucijos prospekte Vilniuje. Ilgalaikė 70 mln. litų paskola skirta A klasės biurų pastato statyboms ir jį supančiai aplinkai įrengti. Planuojama, kad projektas bus baigtas 2014 metų pabaigoje.

veidas.lt

Daugelyje sričių didžiųjų Lietuvos klinikų chirurgai, diegdami ir taikydami naujus gydymo metodus, yra pirmeiviai – jei ne Europoje, tai Baltijos šalyse. Žvilgtelėkime, kas šiandieniniame sveikatos apsaugos sistemos chaose mus turėtų džiuginti.

veidas.lt

Lietuvoje gausu priekaištaujančių, kad Katalikų bažnyčia mūsų šalyje nelanksti, pasyvi, nesikeičianti, nemodernėjanti, užsikonservavusi praėjusiame amžiuje.

veidas.lt

Škotai, katalonai ir flamandai – trys Vakarų Europos tautos, aktyviausiai kalbančios apie naujų valstybių atsiradimą žemėlapyje. Tačiau jų nepriklausomybės siekį apsunkina ir vidaus dvejonės, ir išorinė padėtis. Tad ar keisis Europos žemėlapis?

veidas.lt

  Šią savaitę „Penki TV“ eteryje 100-ąjį kartą pasirodo „Knygos per „Penki TV“ – vienintelė laida Lietuvoje apie knygas. Jubiliejinėje laidoje laukia susitikimas su dailininke ir rašytoja Sigute Ach, keliautoju Martynu Starkumi ir žinomu atlikėju Andriumi Mamontovu, kuris su žiūrovais dalijasi savo literatūriniais atradimais.

veidas.lt

Visavertė mamos mityba turi įtakos vaiko intelekto koeficiento rodikliams ateityje. Tokią išvadą pateikia užsienio mokslininkai ir ekspertai. Visavertė maitinančios mamos mityba svarbi pačios jos sveikatai, pieno gamybai ir, be abejo, kūdikiui. Tai vienas reikliausių laikotarpių, kadangi tuo metu ne tik gaminasi pienas, bet ir atkuriami nėštumo metu prarasti resursai. Šioje „Padėkime augti“ laidoje analizuosime mamų [...]

veidas.lt

Statistikos departamento duomenimis, realus šalies BVP trečiąjį 2013 m. ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2012 m. laikotarpiu, padidėjo 2,2 proc. (pašalinus sezono ir darbo dienų įtaką). BVP augimo kreivė nulinko žemyn po tvirtos plėtros laikotarpio – užregistruotas kukliausias ekonomikos ūgtelėjimas per pastaruosius trejus metus.

veidas.lt

1 iš 9 Lietuvos vairuotojų prisipažįsta, kad transporto spūsčių metu net degant geltonam šviesoforo signalui bando „įtilpti“ į sankryžą – įvažiuoja į ją, net jeigu tenka užkirsti kelią kitiems automobiliams.

veidas.lt

Atsigaunanti Lietuvos ekonomika teigiamai veikia ir šalies automobilių rinką. Trečiąjį ketvirtį parduotų automobilių skaičius buvo didesnis nei 2008-ųjų, kurie vadinami rekordiniais, tuo pačiu laikotarpiu. Liepos–rugsėjo mėnesiais šalyje sudaryta 104 tūkst. pardavimo sandorių, o tai yra 6,4 proc. daugiau nei prieš šešerius metus, rodo lankomiausio transporto skelbimų portalo Baltijos šalyse Autoplius.lt ir valstybės įmonės „Regitra“ duomenys.

veidas.lt

Net keliuose Lietuvos miestuose yra gatvių, pavadintų Vlado Putvinskio vardu, tačiau daugybė žmonių apie šią asmenybę mažai ką girdėję. Šį mėnesį minint 140-ąsias V.Putvinskio gimimo metines turime gerą progą pasigilinti, kuo šis dvarininkas nusipelnė Lietuvai ir jos nepriklausomybei.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...