2013 Gruodžio 22

2013-aisiais lietuviai tapo sportiškesni

veidas.lt


Šiemet galimybių sportuoti vilniečiams buvo kaip niekada daug, tad vis daugiau jų tingų poilsį prie televizoriaus iškeičia į aktyvų laisvalaikį lauke.

Lietuvos bėgimo mėgėjų asociacijos prezidentas Vidmantas Dobrovolskas prisimena, kad praeiviai, prieš gerą dešimtmetį prasilenkę su bėgiojančiu žmogumi, palaikydavo jį keistuoliu. O ir pačių bėgikų parkuose matydavai vos vieną kitą. Dabar situacija kardinaliai pasikeitusi: savo malonumui bėgiojančių gyventojų, ypač Vilniuje, kasmet sparčiai daugėja, o bėgimo varžybos sutraukia tūkstančius entuziastų.
Beje, ir pačių varžybų šiemet surengta rekordiškai daug. Pasak V.Dobrovolsko, šiais metais jau įvyko 85 bėgimai, trys dar laukia, o iš šių renginių net aštuoni – maratonai. Ir visiems jiems netrūko dalyvių.
„Anksčiau per metus būdavo surengiama du trys maratonai, o šiemet – aštuoni. Miestui turėti savo maratoną tapo prestižo reikalu – šiemet pirmą kartą surengtas Kauno maratonas. Gerokai padaugėjo ir dalyvių. Prieš penkerius metus bėgimo varžybose dalyvaudavo apie 100–200 žmonių ir tuos pačius veidus matydavai visoje Lietuvoje vykstančiuose renginiuose. Dabar bet kokiam bėgimui registruojasi po 500 ir daugiau žmonių. Net mažiau populiariuose bėgimuose, kurie anksčiau sulaukdavo tik 20 dalyvių, dabar jau dalyvauja per šimtą bėgikų“, – lygina V.Dobrovolskas.
O pačiose populiariausiose ir labiausiai išreklamuotose bėgimo varžybose dalyvių šiemet padvigubėjo. Štai Vilniaus maratone pernai bėgo 4 tūkst., šiemet – 8 tūkst., „Nike aš bėgu-DNB pusmaratonio“ bėgime pernai varžėsi 2 tūkst., o šiais metais – 6 tūkst. bėgikų.
„Be to, „Nike“ šiemet pirmą kartą suorganizavo tik moterims skirtą naktinį bėgimą. Jie labai populiarūs užsienyje, bet yra visiška naujovė Lietuvoje. Naktiniame bėgime dalyvavo 2 tūkst. moterų. Taigi labai akivaizdžiai matyti, kad mūsų žmonės pradėjo judėti ir rimtai žiūrėti į sveikatinimą, į sveiką mitybą“, – neabejoja dvejus metus vilniečius į gausybę nemokamų aktyvaus laisvalaikio renginių kviečiančios VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.
Tai, kad bėgiojimas vilniečiams itin patinka, atskleidžia ir kitos bėgimą populiarinančios iniciatyvos, sulaukiančios didelio gyventojų dėmesio. Pasak M.Paulausko, pernai šiltojo sezono metu į „Sveiko miesto“ organizuojamas kassavaitines nemokamas bėgimo pamokėles su treneriu susirinkdavo 10–20, šiemet –100–150 žmonių.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...