2010 Balandžio 30

Muziejai

2012-ieji Lietuvoje bus muziejų metai

veidas.lt

Vakar Seimas vienbalsiai pritarė 2012-uosius metus šalyje paskelbti Muziejų metais. Tais pačiais metais bus švenčiamas ir pirmojo Lietuvoje įkurto viešo muziejaus – Dionizo Poškos Baublių – 200 metų jubiliejus.

„Muziejai Lietuvoje vis dar išlieka ganėtinai nutolę nuo gyventojų, o bene pirmą ir vienintelį kartą dauguma lietuvių juose apsilanko tik vedami mokytojų. Tačiau esu tvirtai įsitikinusi, kad muziejai neturi būti vien eksponatų ar istorijos saugyklos. Labai svarbi jų užduotis – šviesti visuomenę, informuoti ją ir priminti tautos istoriją“, – savo siūlymą komentavo liberalė D. Teišerskytė.

Pasak parlamentarės, 2012-iems Muziejų metams numatoma plati programa, kuri turėtų sudominti net tuos, kurie muziejuose apsilanko gana retai. Tokiu būdu keistųsi ne tik pačių muziejų įvaizdis, tačiau ir gyventojų požiūris į juos.

Seimo nutarimu, kuriuo 2012 metai paskelbiami Muziejų metais, Vyriausybė įpareigojama iki 2011 m. kovo 1 d. sudaryti Muziejų metų komisiją, kuri parengtų ir patvirtintų Muziejų metų programą bei pradėtų parengiamuosius jos įgyvendinimo darbus.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...