2012 Gegužės 17

„Viltis“ pakvietė pasivaikščioti „Draugystės tiltais“

veidas.lt


„Mes norime susipažinti, norime draugauti, norime pažinti Jus ir stengsimės, kad Jūs geriau pažintumėte mus“, – tokiu šūkiu gegužės 15 dieną Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Viltis“ trečią kartą vilniečius pakvietė į geros kaimynystės ir santykių šventę „Draugystės tiltai.“
Po atviru dangumi buvusios Kuro aparatūros gamyklos, o dabar įmonių grupės „Penki kontinentai“ teritorijoje vyko sutrikusio intelekto vaikų, jaunuolių ir suaugusiųjų rankdarbių mugė, skambėjo muzika, pleveno idėjos ir mezgėsi bendrų ateities darbų planai.
Dėkodama įmonių grupei „Penki kontinentai“ už rėmimą ir galimybę rengti geros kaimynystės ir santykių šventę bendrijos „Viltis“ asociacijos vadovė Dana Migaliova sakė: „Mes tikrai nusiteikę šventei. Šis smagus pasibuvimas Jūsų įmonei priklausiančiame kieme jau tampa tradicija. Aš tikiuosi, kad ši draugystė mums padės geriau pažinti vienam kitą.“
Susiformavusios neigiamos nuostatos, informacijos stygius apie sutrikusio intelekto žmonių gebėjimus, jų poreikius didina socialinę atskirtį, izoliuoja juos, jų tėvus ir globėjus nuo visuomenės. Tad net mažiausios šventės, kilnios iniciatyvos ir nuoširdus bendradarbiavimas visuomet pradžiugina „Vilties“ narius.
Bendrijos „Viltis“ ir įmonių grupes „Penki kontinentai“ draugystė tęsiasi jau daugiau nei 10 metų. Bendrovė džiaugiasi galėdama prisidėti prie geros kaimynystės ir santykių šventės organizavimo, jau trejus metus siūlydama naudotis jai priklausančiu kiemu.
Geros kaimynystės ir santykių šventės dalyviai bei svečiai iš įvairių organizacijų, verslo struktūrų, valstybinių institucijų, tarptautinių įstaigų bendravo su sutrikusio intelekto žmonėmis, jų tėvais, specialistais, apžiūrinėjo ir pirko rankdarbius. Ekspertai, politikai, valstybės tarnautojai, verslo atstovai išsakė savo nuomones apie socialinę neįgaliųjų integraciją, laimėjimus ir iššūkius bei aptarė socialinės atskirties mažinimo veiksmus.
Būdama socialiai atsakinga įmonių grupė „Penki kontinentai“ plėtoja socialinės atsakomybės projektus prisiimdama atsakomybę ne tik už savo veiklos sėkmę, bet ir už bendruomenių, regiono, o kai kuriais atvejais – visos šalies vystymą.
Renginio vaizdo reportažą rasite adresu: http://www.penki.lt/lt/Viltis-pakviete-pasivaikscioti-Draugystes-tiltais.video?id=238384&rid=8076

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...