2012 Rugpjūčio 14

„Samsung“ prieš „Apple“: konkurencinė kova vis nuožmesnė

veidas.lt


Aiškėja, kad rugsėjo viduryje arba antroje pusėje sėkmingiausiai dirbanti pasaulio bendrovė „Apple“ pristatys naujausią savo išmanųjį telefoną „iPhone 5“.

Nors informacijos apie įrenginį nėra daug, IT rinkos analitikai prognozuoja, kad ekrano įstrižainė padidės iki keturių colių ir dėl to pasikeis telefono forma, be to, jis bus plonesnis. Svarbu ir tai, kad „iPhone 5“ turės keturių branduolių procesorių, galingesnį grafikos lustą, daugiau atminties bei ketvirtosios kartos LTE ryšio modemą.
Šis „Apple“ telefonas turėtų duoti atkirtį pagrindine konkurente tapusiai bendrovei „Samsung“, kurios išmanusis telefonas „Galaxy S3“, pasirodęs vasaros pradžioje, savo galimybėmis lenkia prieš mažiau nei metus pristatytą „iPhone 4S“. Pasak rinkos tyrimų kompanijos IDC, per antrąjį šių metų ketvirtį korėjiečių milžinė pardavė beveik 50 mln. išmaniųjų telefonų, o „Obuolio“ telefonų parduota apie 26 mln. vienetų.
Vis dėlto neginčijama lydere „Apple“ išlieka planšečių srityje, kurios „iPad“ užima daugiau nei 68 proc. visos rinkos. Antrą vietą išsikovojusi „Samsung“ tenkinasi tik 9,6 proc. dalimi, o trečioje vietoje su vos 5 proc. lieka didžiausios el. parduotuvės „Amazon“ planšetė „Kindle Fire“. Tiesa, padėtį turėtų pakeisti birželį pristatyta „Google Nexus 7“ planšetė, kuri galimybėmis ir kokybe prilygsta „Apple“, be to, yra beveik perpus pigesnė nei „iPad“.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. milka milka rašo:

    Kad ir planšetės greitu metu turėtų aplenkti, jei naujų Apple greitu metu neišleis.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...