2015 Kovo 13

„Metų vadovas 2014“ – netikėtas atradimas

veidas.lt

Šiemet savaitraštis „Veidas“ jau penkioliktą kartą išrinko Metų vadovą, kuriuo tapo programinę įrangą transporto sprendimams kuriančios ir gaminančios bendrovės „Ruptela“ direktorius Andrius Rupšys. Antrą vietą rinkimuose užėmė šiluminės energijos gamybos iš biomasės sprendimus kuriančios ir įrangą gaminančios bendrovių grupės „Enerstena“ vadovas Virginijus Ramanauskas, trečiąją – akcinės bendrovės „Lietuvos energija“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Ketvirtą vietą rinkimuose pasidalijo vienodai komisijos balų surinkę bendrovės „Šviesos konversija“ direktorius mokslui dr. Romualdas Danielius ir įmonių grupės „Linas Agro Group“ vadovas Darius Zubas. Penktą vietą taip pat pasidalijo du vadovai – įmonių grupės Vakarų laivų gamyklos direktorius Arnoldas Šileika ir bendrovės „EVP International“ generalinis direktorius Kostas Noreika.

Iš viso Metų vadovo konkurse šiemet varžėsi penkiolika vadovų, tarp jų – „INVL Technology“ (buvusi „Baip grupė“) direktorius Kazimieras Tonkūnas, „Teo“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, „MG Valdos“ generalinė direktorė Sigita Survilaitė-Mekionienė, „Asseco Lietuvos“ generalinis direktorius Albertas Šermokas, „Tereko“ generalinis direktorius Juozas Masvytis, „Elsis“ vadovas Arūnas Gedvila, „Snaigės“ generalinis direktorius Gediminas Čeika ir „Blue Bridge“ vadovas Dalius Butkus.

Komisija vertino įmonių finansinę veiklą, inovatyvumą, konkurencingumą, gaminamų produktų ir paslaugų unikalumą, visuomeninę veiklą bei socialinę atsakomybę.

Ne vienas komisijos narys pripažino, kad bendrovė „Ruptela“ ir jos vadovas tapo tikru atradimu: iki tol jiems nežinoma šeimos verslo įmonė nustebino inovatyvumu, unikaliais sprendimais ir gaminiais, kurių didžiąją dalį sugeba eksportuoti į 115 šalių Europoje, Afrikoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje.

Kaip pabrėžė komisijos narys ekonomistas Rimantas Rudzkis, Lietuvos informatikai daugiausia dirba vidaus rinkoje, o informatikos eksportas sudaro vos 0,2 proc. šalies BVP. Estijoje informatikos eksportas sudaro 1,3, Švedijoje – 2, o Airijoje – net 22 proc. BVP.

Už verslą nuo idėjos iki gaminių ir paslaugų, mokslo pasiekimų pritaikymą kuriant aukštųjų technologijų biokuro sprendimus įvertintas ir V.Ramanauskas bei jo vadovaujama įmonių grupė „Enerstena“.

„Lietuvos energijos“ vadovą D.Misiūną komisija įvertino už valstybinėje įmonėje vykdomas reikšmingas permainas ir vertę kuriančius sprendimus.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...