2014 Sausio 18

„Lietuvos energijos“ veiklos strategijoje – siekis padvigubinti įmonių grupės vertę

veidas.lt


Valstybės valdomos energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ (toliau – Grupė) valdyba patvirtino Grupės veiklos strategiją 2014–2020 metams. Joje numatyti veiklos tikslai, jų įgyvendinimo programos ir finansiniai rezultatai. Remiantis strategija, visos Grupės įmonių vertę iki 2020-ųjų siekiama padidinti 2 kartus.

„Lietuvos energijos“ įmonių grupė yra viena didžiausių lietuviško kapitalo grupių – bendras vienijamų įmonių turtas sudaro daugiau nei trečdalį viso valstybės valdomų įmonių turto. Per pastaruosius metus pavyko padidinti Grupės veiklos efektyvumą ir pelningumą, tačiau konkurencija rinkoje sparčiai didėja, kuro kainos auga. Tad akivaizdu, kad turime imtis ryžtingų veiksmų tam, kad užtikrintume įmonių grupės veiklos stabilumą, pajamas ir grąžą ateityje“, – strategijos kontekstą komentuoja „Lietuvos energijos“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

Vienas iš svarbiausių naujojoje strategijoje įtvirtintų siekių –tvarus vertės didinimas energetikoje atspindimas ir įmonių grupės misijoje. Grupė sieks užtikrinti balansą tarp turto grąžos, indėlio didinant šalies ūkio konkurencingumą, atsakingos ir skaidrios veiklos. Tikimasi, kad veiklos efektyvumas, taupaus išteklių vartojimo skatinimas, plėtra bei į vertės kūrimą orientuota vieninga organizacinė kultūra padės įgyvendinti „Lietuvos energijos“ viziją – tapti vertingiausia energetikos įmone Baltijos šalyse.

„Įsipareigodama atsakingai ir nuosekliai siekti užsibrėžtos vizijos bei išnaudoti finansinio pajėgumo potencialą, Grupė išsikėlė ambicingus tikslus. Sieksime Grupės vertę (skaičiuojant kaip EBITDA rodiklio išvestinį dydį) padidinti 2 kartus, sieksime, kad investicijos būtų ekonomiškai pagrįstos, o jų grąža – ne mažesnė nei kitų savo veikla palyginamų Europos energetikos sektoriaus įmonių. Vertės  didinimas –tikslas, kurio siekiant svarbus kiekvieno įmonių grupės darbuotojo indėlis“, – sako D. Misiūnas.

Grupė planuoja diversifikuoti gamybos portfelį, investuoti į esamos veiklos ir paslaugų kokybės gerinimą bei vystyti naujas veiklas. Per laikotarpį iki 2020 metų į plėtrą Grupė numato investuoti apie 2–3 mlrd. Lt. Renkantis finansavimo instrumentus ir finansavimui reikalingo kapitalo šaltinius bus siekiama įvertinti visas galimybes: nuo įprastinių finansų rinkų siūlomų priemonių iki institucinių investuotojų, pensijų fondų ar obligacijų plėtros projektų finansavimui. Didesnio lankstumo renkantis finansavimo būdus bus siekiama skaidria ir stabilia veikla, laikantis pripažintų tarptautinių korporatyvinio valdymo gerųjų praktikų, atsižvelgiant į Lietuvos kapitalo rinkos skatinimo galimybes didinančias investuotojų ir kreditorių konkurenciją.

Taip pat bus siekiama  dar didesnio efektyvumo optimizuojant ar centralizuojant ir
pagalbines funkcijas, diegiant inovacijas, nuolat tobulinant veiklos procesus.
Bendrų vertybių diegimas, kryptingas kompetencijų formavimas ir visos organizacijos brandos didinimas bus itin svarbūs siekiant strategijos tikslų.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. alio alio rašo:

    Straipsnyje nieko nesupratau, kam tokius spausdinti. Koookia dar konkurencija turi GRUPE ??? Jokios !!! Tai valdinga grupe, kurios pasekoje gyventojams el energija yra brangi labia, o pasirinkti kito tiekejo near joookiu galimybiu ir nesisviecia !!! Tai apie kokia konkurencija kalbama ???


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...