2012 Kovo 22

„CeBIT 2012“ parodos naujovės – robotai „debesyse“

veidas.lt


Šių metų kovo 6–10 d. Hanoveryje vyko kasmetinė tarptautinė informacinių technologijų ir elektronikos paroda „CeBIT 2012“. Nors ji labiau skirta verslo atstovams, vis dėlto išlieka viena didžiausių pasaulyje – šiemet parodoje apsilankė daugiau nei 300 tūkst. lankytojų iš 110 šalių.

CeBIT pristatoma mažiau naujų įrenginių, nes daugumą jų gamintojai atveža į metų pradžioje Las Vegase vykstančią CES bei Barselonoje rengiamą „Mobile World Congress“.
Šiemet pagrindinė CeBIT tema – debesų technologijos. Tarkime, viena Fraunhoferio instituto mokslininkų laboratorija pristatė transporto eismo valdymo sistemą, kuri artėjant prie šviesoforo automatiškai sumažina automobilio greitį, jei netrukus turi užsidegti raudona šviesa, – taip ateityje tikimasi išvengti spūsčių. Kita to paties instituto sukurta eksperimentinė programa „Shore“ nuskaito žmonių veidus ir iš gautų duomenų gali nustatyti asmens amžių, lytį ir net jo nuotaiką.
Parodoje taip pat pristatyta nemažai robotikos technologijų, kurios atrodo lyg iš mokslinės fantastikos romano. Štai kompanija „Tobit Software“ pristatė robotą didžėjų ir kelis robotus šokėjus, o „Engineered Arts“ pademonstravo robotą, skirtą gido ar mokytojo darbui, kuris debesų technologijų padedamas gali bendrauti su kitais robotais.
„CeBIT 2012“ parodoje savo produktus bei paslaugas demonstravo ir kelios įmonės iš Lietuvos. Tarkim, „Ruptela“ pristatė logistikos verslui skirtą transporto stebėjimo sistemą, „Baltic Car Equipment“ – keletą su transportu susijusių programėlių, skirtų išmaniesiems telefonams, o „Eldes“ – GSM ryšiu veikiančias apsaugos sistemas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...