2011 Rugsėjo 15

“Kaspersky Lab” pristato “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” programas

veidas.lt

“Kaspersky Lab”, viena iš pirmaujančių pasaulyje apsaugos nuo kenkėjiškų ir nepageidaujamų kompiuterių programų, kompiuterinių įsilaužimų ir brukalų sistemų gamintojų, paskelbė išleidusi naujas, 2012-ųjų metų, namų vartotojams skirtų produktų versijas.

Atnaujintos “Kaspersky Anti-Virus” ir Kaspersky Internet Security” programos suteikia maksimalią apsaugą ir patogumą naudojantis internetu. “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” galima įsigyti ir Lietuvoje, atitinkamai už 159 ir 109 litų kainą (viena licencija skirta dviejų kompiuterių apsaugai). Abu produktai, kuriais prekiaujama visuose kompiuterinės įrangos prekybos vietose, kioskuose “Lietuvos spauda”, “Perlo” terminaluose ir “Lietuvos pašto” padaliniuose, turi lietuviškas versijas.

 

Naudojimasis internetu, kuris jau tapo neatsiejama šiuolaikinio kompiuterių naudotojo gyvenimo dalimi, susijęs su realiomis grėsmėmis. Būdami komandiruotėse ar atostogaudami interneto vartotojai rizikuoja susidurti su duomenų vagystėmis, jų išviliojimu apgaule, kibernetiniu šantažu, brukalais ir kitais pavojais. Todėl vartotojams būtina pilnavertė apsauga nuo su kompiuterių naudojimu susijusių grėsmių įvairiose situacijose: naudojantis internetu teikiamomis paslaugomis, elektroniniu paštu, vidiniame namų tinkle, oro uostuose, viešbučiuose ar atostogaujant.

 

Pagrindinė “Kaspersky Lab” namų vartotojams skirtų produktų ypatybė – kompleksinė ir visapusiška apsauga. Nesvarbu, su kokių tipų duomenimis dirbate, kaip dažnai naudojatės internetu, ar kur prie jo jungiatės: namie ar viešajame prieigos taške – jūsų kompiuteris ir duomenys visada bus apsaugoti.

 

“Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” siūlo pačias veiksmingiausias apsaugos priemones: saugios paleisties veikseną (angl. sandbox), skirtą išbandyti įtartinas programas, programų veikimo valdymo modulį, programinių instrukcijų emuliatorių, internetines programų patikimumo vertinimo duomenų bazes, virtualią klaviatūrą ir kt.

 

Kad sėkmingai susidorotų su vis sunkiau įveikiamais kompiuterių naudotojams gresiančiais pavojais “Kaspersky Lab” savo technologiją nuolat tobulina. Todėl kaip visuomet “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” siūlo daug naujovių ir patobulintų funkcijų.

 

„Vartotojai nerimauja dėl jiems nežinomų interneto grėsmių ir nori žinoti, kaip galėtų apsisaugoti nuo panašių grėsmių kavinėse, oro uostuose, darbe ar namuose. Mes puikiai pažįstame šiuos šiuolaikinio mobilaus žmogaus tykančius pavojus ir atsižvelgėme į visus apsaugos priemonėms keliamus interneto vartotojų reikalavimus, – sako “Kaspersky Lab” generalinis direktorius ir vienas iš jos steigėjų Jevgenijus Kasperskis. – Naujaisiais “Kaspersky Anti-Virus 2012” ir “Kaspersky Internet Security 2012” tapo dar paprasčiau naudotis, sukurta nauja intuityvi vartotojo sąsaja ir pasitelkta dar daugiau šiuolaikinės debesinės kompiuterijos technologijų, apsaugančių besinaudojančius kompiuteriais, kad ir kur jie būtų.“

 

Geriausia apsauga nuo nežinomų grėsmių

 

Naujų kenkėjiškų programų atsiranda kasdien ir daug – apie 35 tūkstančius per dieną. Nesant signatūrų, šioms nežinomoms grėsmėms aptikti būtini vis pažangesni metodai. “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” veiksmingai atpažįsta ir pašalina naujas grėsmes analizuodami įtartinų programų veikimą. Atnaujinti produktai gali atsekti programų veikimą ne tik esamos, bet ir ankstesnės darbo kompiuteriu sesijos metu.

 

 

Programų veikimo stebėjimo sistema naudoja iš kitų komponentų gaunamą informaciją, įskaitant aktyvios apsaugos modulį, el. pašto, interneto ir žinučių programų apsaugos nuo virusų modulius, duomenų srauto stebėjimo ir kitus modulius. Šių priemonių dėka nustatoma visa programos operacijų seka, nulemianti apsaugos poreikį; tiesiog iš paskirų dalelių atkuriamas visas programos ar net kelių susijusių kenkėjiškų programų veikimas. Jeigu jūsų kompiuteryje įvyko keli tarpusavyje susiję veiksmai, pakanka nustatyti vieną iš jų, kad būtų aptikti ir visi kiti. Svarbiausia tai, kad dabar galima sugrąžinti ne tik esamos naudojimosi kompiuteriu sesijos metu programos atliktus nepageidaujamus pakeitimus, kaip buvo įmanoma naudojant “Kaspersky Internet Security 2011” ir “Kaspersky Anti-Virus 2011”, bet ir ankstesnės sesijos metu. Taip pat buvo išplėstas sugrąžinamų pakeitimų sąrašas: dabar jis apima failų sukūrimą, pavadinimų keitimą ir kitus failų pakeitimus, registrų informacijos ir kitus pakeitimus.

 

Taip pat patobulintas nepageidaujamo veikimo nustatymas pasitelkiant šablonus. Kartu su informacija apie kenkėjiškas programas “Kaspersky Lab” nusiunčiami ir jų veikimo šablonai. Pasitelkiant centralizuotą šablonų bazę galima greičiau identifikuoti dar nežinomą kenkėjišką kodą pagal jo veikimą.

 

Geriausia apsauga iš „debesies“

 

2012-tųjų metų programų versijose dar plačiau naudojamos debesinės kompiuterijos technologijos, kurios šiuo metu yra pirmaujanti antivirusinių programų vystymosi kryptis. Dėl nuolat vykstančių informacijos mainų tarp produktų ir centralizuotų duomenų bazių debesyje, apsaugos programoms tampa pasiekiama pati naujausia informacija apie grėsmes. Šiuo metu, greta puikios apsaugos iš „debesies“, produktai dar ir rodo, kokios operacijos vykdomos. Pagrindiniame pasirinkimo lange vartotojas turi galimybę naudotis informacija apie tai, kokie „debesies“ komponentai yra aktyvūs ir kaip jie užtikrina kompiuterio ir asmeninių duomenų saugumą.

 

Vienu mygtuko spustelėjimu “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” naudotojas gali sužinoti bet kurio vietiniame kompiuteryje esančio failo reputaciją ir pagrįstai nuspręsti, ar verta jį naudoti. Tereikia kompiuterio pelės dešiniu klavišu spustelti ant failo ikonos ir konteksto meniu išsirinkti „Patikrinti reputaciją KSN“. Tada parodomas jo pavojingumo įvertis, gautas iš KSN (angl. Kaspersky Security Network) debesinės paslaugos, kuri plėtojama ir tobulinama jau trejus metus. Be failo įvertinimo dar galima sužinoti jo paplitimo geografiją, kitų vartotojų patikimumo įvertinimą bei kitą informaciją apie failą, sukauptą debesinėje stebėsenos ir “Kaspersky Lab” greito reagavimo į grėsmes sistemoje.

 

“Kaspersky Internet Security” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” versijos įspėja vartotojus apie pavojingas nuorodas į apgavysčių, kenksmingus ir brukalus platinančius tinklalapius. Atnaujintos programos iš „debesies“ parsisiunčia pačią naujausią informaciją apie nepageidaujamus interneto išteklius, kuriuose propaguojama pornografija, smurtas ir panašiai. Vartotojas gali būti tikras, kad nebus nukreiptas į tinklalapį, kuriame būtų pavogti jo asmeniniai duomenys arba užkrėstas jo kompiuteris.

 

Debesinės kompiuterijos technologijos pagerino net ir apsaugą nuo brukalų. Iš debesinių duomenų bazių realiuoju laiku vartotojui parsiunčiami naujų brukalų šablonai. Tai padeda greitai prisitaikyti prie brukalų siuntėjų taktikos pasikeitimo ir užtikrina reikiamą apsaugą. Kadangi produktai yra geranoriškai atnaujinami vartotojų, prieš naudojantis Anti-Spam moduliu jo nebūtina atnaujinti pagal egzistuojančius pavyzdžius: brukalų duomenų bazė jau yra „debesyje“.

 

“Kaspersky Lab” specialistai įsitikinę, kad tik „debesinės apsaugos“ ir vartotojo kompiuteryje veikiančios programos derinys gali užtikrinti visapusišką apsaugą. Šiuo metu tokia kombinacija užtikrina optimalią apsaugą nuo įvairių grėsmių. Būtent todėl sulig kiekviena nauja versija tobulesnės tampa ne tik debesinės technologijos, bet ir kliento kompiuteryje veikiančių programų suteikiamos apsaugos sprendimai.

 

Patogumas ir greitis

 

Našios “Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” programos pastebimai nesulėtina kompiuterio ir kitų programų darbo. Sprendimai yra optimizuoti dažniausiai pasitaikantiems vartotojo veiksmų naudojantis internetu scenarijams, tokiems kaip interneto tinklalapių paieška ir naršymas, VoIP pokalbiai, aukštos raiškos filmų peržiūra, internetiniai žaidimai ir pan.

 

Išmanioji naujinimo sistema atsiunčia tik produktų aktyvių komponentų naujinius, o atsisiuntimas pradedamas iš karto po jų paleidimo. Tokiu būdu programa naudoja tik pačias naujausias modulių antivirusines duomenų bazes, o persiunčiamų duomenų srautas mažėja. Siekiant, kad nesulėtų kompiuterio darbas iš budėjimo režimo „prižadinant“ operacinę sistemą ir vartotojo paleistas programas, naujinimo procedūra buvo priderinta prie dažniausiai pasitaikančių nešiojamųjų ir stalinių kompiuterių naudojimo režimų.

 

“Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” išleistos su patobulinta vartotojo sąsaja. Ji buvo papildyta trimačio ir animuoto vaizdo efektais, tačiau išliko tokia pat intuityvi ir paprasta naudoti. Pagrindinio programos lango animuotoje juostoje patalpintos intuityvios išraiškingos ikonėlės, atvaizduojančios pagrindines funkcijas, įskaitant kompiuterio diskų tikrinimą, duomenų bazių atnaujinimą ir kitas.

 

“Kaspersky Internet Security 2012” ir “Kaspersky Anti-Virus 2012” naujosios versijos gali būti naudojamos įrenginiuose su lietimui jautriais ekranais. Optimizuota programų diegimo procedūra, sumažinant nesuderinamumo su kitomis kompiuterių apsaugai skirtomis programomis tikimybę.

 

Papildoma informacija: www.kaspersky.lt

 

Olga Kazaka

Kaspersky Lab konsultantė ryšiams su visuomene Baltijos valstybėse

Mob. tel. + 371 26183386

olga@olsen.lv

 

 

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...