Kečupas
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| pomidorų | 2 kg |
| mėlynųjų slyvų | 0,5 kg |
| svogūnų | 250 g |
| cukraus | 200 g |
| druskos | 1 šaukšto |
| maltų paprikų prieskonių | 1 šaukštelio |
| acto | 100 ml |
| kelių gvazdikėlių ir laurų lapelių |
Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus susmulkinkite, o iš slyvų išimkite kauliukus. Visus šiuos produktus sumalkite mėsmale, sudėkite į puodą ir virkite apie 1,5–2 val. Ataušusią masę pertrinkite per sietelį. Po to į ją suberkite cukrų, druską, paprikų prieskonius, supilkite actą, įberkite gvazdikėlių, įdėkite laurų lapelių ir viską išmaišykite. Puodą užkaiskite ant lengvos ugnies ir apie 15–20 min. vis pamaišydama virkite. Paruoštą padažą sukrėskite į stiklainiukus ir uždarykite.