2010 Birželio 20

Kopūstai

Briuselio kopūstai su sūrio padažu

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

2 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
briuselio kopūstų 300 g
daržovių sultinio  
baltojo vyno 2 šaukštų (arba 1 šaukštos citrinos sulčių)
svogūno 1
rokforo sūrio 50 g
pieno 1 stiklinės
muskato riešuto žiupsnelio
grietinės pusė stiklinės
smulkintų lazdynų riešutų 100 g
sviesto 1 šaukšto
druskos, pipirų  

Briuselio kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinusi sviestą kepkite apie 3 min. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1–2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdama briuselio kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...