- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Briuselio kopūstai su sūrio padažu

Autorius: veidas.lt | 2010 06 20 @ 14:52 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

2 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
briuselio kopūstų 300 g
daržovių sultinio  
baltojo vyno 2 šaukštų (arba 1 šaukštos citrinos sulčių)
svogūno 1
rokforo sūrio 50 g
pieno 1 stiklinės
muskato riešuto žiupsnelio
grietinės pusė stiklinės
smulkintų lazdynų riešutų 100 g
sviesto 1 šaukšto
druskos, pipirų  

Briuselio kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinusi sviestą kepkite apie 3 min. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1–2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdama briuselio kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/briuselio-kopustai-su-surio-padazu

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.