2010 Gegužės 13

Sezoninis darbas

Moksleiviams įsidarbinti bus sunkiau

veidas.lt

"Veido" archyvas

Praėjusiais metais skubiai darbuotojų mažinti ėmę kalbinti verslininkai šiemet sezoninių darbų karpyti nežada. Ledų gamyba gatvėse besiverčiančios bendrovės “VTE quad” direktorius Evaldas Ulickas pasakojo, kad šiemet ketina įdarbinti dešimt ledų pardavėjų, – dviem daugiau negu pernai. O verslininkė V.Radeikienė poilsio namuose pajūryje taip pat įdarbins ne mažiau laikinų darbuotojų negu 2009 m.

“Jau praėjusiais metais sumažinome sezoninių darbuotojų, todėl šią vasarą didesnių pokyčių įdarbindami sezoninius darbuotojus neplanuojame”, – antrina Prekybos tinklo “Maxima LT” įvaizdžio ir komunikacijos departamento direktorė Lina Muižienė. “Maxima” šiemet, kaip ir pernai, papildomai vasaros laikotarpiu priims apie 150 darbuotojų, o “Rimi” – kelias dešimtis.

Tiesa, L.Muižienė užsiminė, kad “Maxima” ieškodama darbuotojų šią vasarą pirmenybę teiks pilnamečiams. Vadinasi, tradiciškai vasarą darbų puolančių ieškoti moksleivių laukia liūdnos žinios – darbo paieškos jiems bus itin sunkios, nes esant dideliam pasirinkimui darbdaviai pirmenybę teiks patirties turintiems darbuotojams.

R.Kivytaitė priduria, kad Palangoje moksleivių darbuotojų poreikis buvo sumažėjęs jau pernai, tad jaunuoliai vasarą įsidarbina nebent savo tėvų ar giminaičių įmonėse.

Šešiolikmetė vilnietė Justė Potašovaitė jau įsitikino, kad šiemet susirasti darbą bus nelengva. Kartu su drauge sezoninio darbo pajūryje mergina ieško jau du mėnesius. “Kol kas dar nepavyko susirasti, nors dedame labai daug skelbimų. Deja, siūlo labai mažą atlyginimą – 300–400 Lt už darbą pusę dienos. Skambino tik dėl skrajučių dalijimo ir ledų pardavinėjimo einant per paplūdimį”, – atsiduso padavėjos darbo ieškanti mergina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...