2012 Sausio 25

Edukacinės muziejų programos, skirtos suaugusiems ir vaikams

veidas.lt

Lauke siaučiant vėjui ar lyjant, verta pasiieškoti muziejų tinklalapių ir pasinaudoti jų siūlomų edukacinių programų idėjomis. Ekskursijų metu galima nemažai sužinoti apie Lietuvos istoriją, dailę, karybos tradicijas, šiuolaikinį meną, be to, kai kurie muziejai siūlo galimybę švęsti gimtadienius, klausytis koncertų ar žiūrėti spektaklius.
Lankytojai neliks tik pasyviais stebėtojais: tiek maži, tiek dideli bus įtraukti į įdomią veiklą – pieš, gamins kaukes, persirengs atitinkamo amžiaus drabužiais ir pan. Kai kurie nedidelių miestų muziejai ne tik supažindina su tradiciniais senaisiais amatais, bet ir patiems siūlo išsikepti duonos tikroje duonkepėje krosnyje, kepti šakotį, nusilieti žvakę, bandyti kulti linus ar austi juostas. Tokios ekskursijos nebrangios: štai Lietuvos dailės muziejuje edukacinės ekskursijos vaikui kainuoja nuo 1 Lt, suaugusiajam – nuo 2 Lt, šeimai – nuo 6 Lt, o, pavyzdžiui, šakočio kepimas Rokiškio krašto muziejuje – nuo 12 Lt žmogui.
Bene įdomiausia persikelti į prosenelių laikus ir jaukiai įsikūrus tarp senovinių rakandų vakaroti dūminėje pirkioje žaidžiant senovinius žaidimus, menant mįsles, dainuojant dainas, klausantis pasakų ir sakmių. Tokias edukacines programas siūlo Lietuvos liaudies buities muziejus Rumšiškėse. Tiesa, šios vakaronės kainuoja nemažai: vaikų ir suaugusiųjų grupei iki 20 žmonių kaina siekia 300 Lt, dar papildomai reikia sumokėti po 20 Lt žmogui už bilietą ir reikalingas medžiagas vakaro veiklai.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...