2011 Gruodžio 30

Skaitytojai išrinko geidžiamiausias kalėdų knygas

veidas.lt

Daugiau kaip 2,5 tūkst. leidyklos „Alma littera“ internetinės svetainės lankytojų nuo gruodžio 6 iki 23 dienos rinko 5 knygas, kurias jie labiausiai norėtų šiemet gauti dovanų Kalėdoms.

Iš 40 naujausių šių metų „Almos litteros“ išleistų kūrinių beveik trečdalis skaitytojų norimiausia knyga pasirinko Vykinto ir Daivos Vaitkevičių metų pabaigoje išleistą „Lietuva. 101 legendinė vieta“.

Antroji  vieta atiteko kulinarinių receptų knygai su sausainių kepimo forma – „Kepame sausainius lengvai ir greitai“. Trečioji – taip pat kulinarinei knygai „Namų gėrybės“ – apie atsargų ruošimą, namie gaminamus sūrius, pačių pasigamintus saldumynus.

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Jodi Picoult romanas „Susitarimas“, o penktoje vietoje Zitos Čepaitės „Emigrantės dienoraštis“. Populiariausiųjų dešimtuke taip pat įsikūrė „Pasakų skrynelė“, D. Chamberlain „Paliktos paslaptys“, H. Wassmo „Šimto metų istorija“, Vasiliauskų šeimos knyga „Ilgo gyvenimo paslaptys“ ir „Brolių Grimų pasakos“.

Skaitytojai galėjo ne tik pasirinkti 5 norimas knygas, bet ir parašyti komentarą, kodėl  jų pasirinkimas būtent toks, bei paskelbti jį Facebook‘o socialiniame tinkle, kur už jų kalėdinį norą galėjo balsuoti visi norintys.

Daugiausiai balsų surinko Eglės Dovidaitytės komentaras. „Knyga – tai kelias į didesnį ir šviesesnį pasaulį, kupiną ryškiausių spalvų, tai kelionė į svajonių pasaulį, kurį susikuri taip, kaip tu nori. Skaitymas negali būti tik pats savaime naudingas, kai yra atskirtas nuo kitų gyvenimo sričių. Jis naudingas tik tada, kai įsilieja į žmogaus gyvenimą ir teikia ne tik malonumą, bet ir skatina jį „augti“, – rašė Eglė.

Kitos dalyvės Arūnės Urbonaitės motyvacinis komentaras taip pat buvo teigiamai įvertintas, ji irgi tapo žaidimo nugalėtoja. „Nes be proto myliu, gerbiu, dievinu knygas. Kiekvieną dieną atrandu laiko jas paglostyti ir su jomis pasikalbėti. Kadangi niekada man knygų nebus per daug,“ – rašė Arūnė.

Penki žaidimo dalyviai už savo komentarą, kodėl pageidauja būtent pasirinktų knygų, surinkę daugiausiai balsų apdovanoti 5 savo geidžiamiausiomis „Almos litteros“ knygomis.

Leidykla „Alma littera“ jau daugiau kaip 20 metų vykdo savo misiją – skatina pažinimo ir skaitymo poreikį, teikia pažinimo džiaugsmą ir skaitymo malonumą. Viena didžiausių leidyklų Lietuvoje „Alma littera“ leidžia knygas suaugusiesiems, vaikams ir paaugliams, šviečiamąją ir mokomąją literatūrą.

Visas norimiausių šių Kalėdų knygų TOP-20.

Nr.
Top-20
1.
Lietuva. 101 legendinė vieta
2.
Kepame sausainius lengvai ir greitai
3.
Namų gėrybės
4.
Susitarimas
5.
Emigrantės dienoraštis
6.
Pasakų skrynelė
7.
Paliktos paslaptys
8.
Šimto metų istorija
9.
Ilgo gyvenimo paslaptys
10.
Brolių Grimų pasakos
11.
Žmonių karalienė
12.
Lūžio taškas
13.
Ekologinis ūkis. Kaip viską pasidaryti patiems
14.
Mėgsta muziką, mėgsta šokti
15.
Pažinkime Lietuvos gyvūnus
16.
Esu bin Ladeno sūnus
17.
Krikštatėvio sugrįžimas
18.
Begalinis planas
19.
Zefyrai pusryčiams
20.
Monstrų vidurinė

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...