Knygos

veidas.lt

Iki Velykų ir Neraugintos duonos šventės tebuvo likę pora dienų. Aukštieji kunigai ir Rašto aiškintojai ieškojo būdo klasta sugauti Jėzų ir nužudyti. Bet jie sakė: „Tik ne per šventes, kad žmonėse nekiltų sąmyšio.“

veidas.lt

Mes, žmonės, be polinkio vaikytis malonumų ir vengti kančios, turime ir kitų išlikti padėjusių savybių. Ir tai puiku. Mūsų kūnai, kad ir kokie nuostabūs, visiškai netiktų gyventi laukinėje gamtoje: neturime aštrių nagų, didelių dantų ir greitų kojų. Pamėginkite įsivaizduoti, kad šiepdami dantis ar rodydami nagus bandote išgąsdinti liūtą ar tigrą, o gal svajojate pabėgti nuo jo? Oda mūsų beveik neapsaugo, o kailis tiesiog juokingas: keli kuokšteliai viršuje, pažastyse ir aplink lyties organus. Mūsų rega ir klausa lyginant su kitomis būtybėmis nėra labai gera, o uoslė tiesiog apgailėtina (paklauskite šuns).

veidas.lt

„Lietuviški ženklai pasaulyje“ – taip šį kartą vadinta Vilniaus knygų mugė. Ta mugė, kuri padeda auginti skaitančią kartą. Ta, kuri kiekvienais metais ir džiugina, ir nuvilia. Ta, kurioje įstringi spūstyje ir baiminiesi, kad visiems laikams liksi LITEXPO rūmuose.

veidas.lt

Sunkūs laikai tiems, kas tiki Europos Sąjunga: nuo Camerono, kuris kviečia savo bendrapiliečius apsispręsti, ar jie vis dar jos nori (ir ar išvis kada nors norėjo), nuo Berlusconi, kuris vieną dieną skelbia esąs ES šalininkas, bet jau kitą dieną, jei ir nepaskelbia nuoširdaus kreipimosi į senuosius fašistus, kreipiasi į tuos, kurie mano, kad grąžinus lirą būtų geriau, iki Lygos ir jos hipoeuropietiško provincializmo. Žodžiu, galėtume tarti, kad suvienytos Europos tėvų kaulai vartosi karstuose.

veidas.lt

Pirmasis istoriko Tomo Vaisetos romanas „Orfėjas, kelionė pirmyn ir atgal“, kurį ką tik išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, – dėsningas ir lauktas po gerai įvertinto autoriaus beletristinio debiuto su apsakymų rinkiniu „Paukščių miegas“. Iš pradžių nesudėtinga kaimynystėje gyvenančių šeimų santykių istorija vėliau vis tirštėja, įsiurbdama tiek dailės istorijos refleksijas, tiek Žvėryno gatvelių aprašymus, tiek Sausio 13-osios nakties įvykių liudijimus.
Mes labai dažnai meluodavome vienas kitam. Tarp mūsų įterptas melo detektorius būtų ėmęs nervingai cypti.

SKAITINIAI

veidas.lt

Iliustratorė, animatorė, knygų autorė Rasa Joni ką tik pristatė sudėtingas temas ironiškai, intelektualiai ir kartu šmaikščiai gvildenantį komiksų serialą jaunimui „Pink is White“ ir tikisi Lietuvoje toliau laužyti komiksų žanro ledus.

KNYGŲ LENTYNA

veidas.lt

Jau tapo kone savotiška kasmetine tradicija, kad skaitytojus artėjančių Kalėdų proga maloniai stebina vienas populiariausių ir skaitytojų geidžiamiausių lietuviškos biografinės literatūros autorius Dailius Dargis. Taigi, atėjo laikas ir naujausiam lietuviškos mafijos bestselerių autoriaus D.Dargio žurnalistiniam tyrimui, virtusiam knyga „Juodosios mafijos našlės“. Šįkart žinomas kriminalinių istorijų tyrinėtojas nusprendė praskleisti ir šeiminio Lietuvos nusikaltėlių gyvenimo širmą. Šeštojoje knygoje autorius gilinasi ir atskleidžia, ką reiškia būti mafijos veikėjo moterimi.

SKAITINIAI

veidas.lt

Nobelio premijos laureato Günterio Grasso biografinė knyga „Svogūno lupimas“, vos išleista Vokietijoje, sukėlė skandalą. Apie ją kalbėjo ne tik vokiečiai, bet ir anglai, amerikiečiai, prancūzai. Pasigirdo reikalavimų, kad iš autoriaus būtų atimta Nobelio premija. Günteris Grassas pirmąsyk viešai pripažino tai, ką ilgai slėpė. Sulaukęs 79-erių jis panoro papasakoti apie juodžiausią savo praeities dėmę.

veidas.lt

Gruodžio pradžioje visuose Lietuvos knygynuose pasirodys naujausias garsaus brazilų kilmės rašytojo Paulo Coelho romanas „Šnipė“, kuriame pasakojama neįtikėtina legendinės šokėjos Matos Hari gyvenimo istorija.

SKAITINIAI

veidas.lt

Romanas „Vienuolikta stotis“ apdovanotas Arthuro C. Clarko ir Toronto knygų premijomis, pristatytas JAV nacionalinei knygų ir PEN/Faulknerio premijoms. Kūrinį metų knyga išrinko tokie leidiniai kaip „The Washington Post“, „San Francisco Chronicle“, „Chicago Tribune“, „Entertainment Weekly“, „Time“ ir kiti.

KNYGOS

veidas.lt

Tarptautinį pripažinimą pelniusioje knygoje „Suaugę alkoholikų vaikai“ amerikiečių psichologė, suaugusių alkoholikų vaikų judėjimo pradininkė dr. Janet Geringer Woititz pažvelgia į vidų tų, kurie augo priklausomybių kamuojamose, nedarniose šeimose.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...