2011 Spalio 27

Premjeras: energetikoje A. Januška nespėja su gyvenimu

veidas.lt

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius mano, kad buvęs Premjero Gedimino Kirkilo patarėjas Albinas Januška nesugeba sekti naujausios informacijos ir yra atitrūkęs nuo šiuo metu Vyriausybės vykdomų energetinių projektų. „Januškos pasvarstymas ar pagąsdinimas nėra labai argumentuotas“, – interviu „Žinių radijui“ sakė Premjeras A. Kubilius.

 

„Matyt, kolega Albinas Januška šiek tiek atitrūkęs ir nesugeba sekti naujausios informacijos, todėl jo toks pasvarstymas ar pagąsdinimas, ar bandymas įtakoti priimamus sprendimus nėra labai argumentuotas. Aš noriu pastebėti, kad mes lygiagrečiai įgyvendinam keletą labai svarbių elektros energetikos sektoriaus projektų. Be abejo, visų pirma tai Visagino atominės elektrinės statyba kartu su „Hitachi“ kompanija, antra, tai jungtys į Lenkiją ir Švediją, ir jos sėkmingai juda į priekį, ir čia yra gerų žinių kaip tik iš pastarųjų dienų. Trečias projektas – tai mūsų visos bendros Baltijos elektros sistemos perjungimas iš posovietinės sinchronizacijos į europinę sinchronizaciją kartu tampant integralia Europos elektros sistemų dalimi“, – sakė A. Kubilius.

 

Taip pat Premjeras atkreipė dėmesį, kiek daug yra pasistūmėta į priekį, perjungiant elektros sistemą iš posovietinės sinchronizacijos į europinę.

 

„Noriu pastebėti, kad padaryta labai daug pažangos, pradedant nuo ankstyvą pavasarį mūsų trijų Baltijos valstybių Premjerų rašyto laiško Europos Komisijai, į kurį gavom teigiamą atsakymą. Ir šiuo metu jau EK yra pateikusi savo pasiūlymus Europos Tarybai ir Europos Parlamentui apie įvairių energetinių projektų realizavimą, ir tarp svarbiausių projektų yra taip pat įrašytas projektas, už kurio įgyvendinimą atsakomybės imasi ir EK, t. y. Baltijos šalių sinchronizacija su europinėm energetinėm sistemom. Ir detalizuojant štai šiuos sinchronizacijos planus abejonės dėl to, kad naujoji AE kaip nors trukdytų tokiai sinchronizacijai, yra visiškai išsklaidytos. Priešingai, be savos generacijos, be pakankamų savo generacinių pajėgumų, be naujos AE, mes realiam gyvenime negalėtume pasiekti to, kad būtume pilnai integruoti į europines rinkas“, – pažymėjo Vyriausybės vadovas A. Kubilius.

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...