2011 Rugsėjo 09

Prekybos tinklai žengia į priemiesčius

veidas.lt

Prieš penkerius ir daugiau metų didieji Lietuvos prekybos tinklai parduotuves atidarydavo tik miestų centruose bei labiausiai apgyvendintuose rajonuose, o dabar jau pradeda plėstis ir į pakraščius.

Štai pavasarį duris atvėrė “Maxima XX” parduotuvė Pilaitėje, o “Iki” tinklas per pastaruosius metus aplik Vilnių esančiuose rajonuose atidarė net penkias naujas parduotuves: Galgiuose, Didžiojoje Riešėje, Naujojoje Vilnioje ir dvi Pavilnyje. “Taip pat atidaryta parduotuvė šalia Panevėžio. O maždaug po trijų mėnesių planuojame baigti “Iki” parduotuvę Vilniaus Saulėtekio rajone”, – atskleidžia “Iki” parduotuvių tinklo atstovas Valdas Lopeta.
UAB “Norfos mažmena” taip pat plečiasi užmiesčiuose. Šiuo metu statoma parduotuvė Vilniaus Pašilaičių pakraštyje, maždaug po dviejų mėnesių duris turėtų atverti “Norfa” Nemenčinės plente, naujoje šio tinko parduotuvėje bus galima apsipirkti ir įvažiuojant į Alytų.
UAB “Ober-Haus” vertinimo ir rinkotyros skyriaus vadovas Saulius Vagonis pastebi, kad prieš dešimtmetį prekybos tinklai konkuravo dėl miestų centrų, kur yra didžiausia pirkėjų koncentracija, o dabar, kai vietos geriausiuose taškuose jau išsidalytos, ieškoma naujų segmentų, todėl dėmesys atkreiptas ir į priemiesčius.
“Naujas parduotuves mieliau atidarytume miestų centruose, tačiau ten šiuo metu jau nėra laisvų sklypų. Tinklo plėtrą vykdome atsižvelgdami į važiuojančių pro tą vietą automobilių srautus ir į tai, ar pakankamai apgyvendinta vietovė”, – aiškina UAB “Norfos mažmena” valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.
Tuo tarpu UAB “Rimi Lietuva” nemato reikalo plėstis už miesto. “Koncentruojamės tik didelių miestų centruose. Šiemet neplanuojame atidaryti nė vienos naujos parduotuvės, nes visą dėmesį skiriame senų rekonstrukcijai”, – tvirtina prekybos centro “Rimi Lietuva” atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...