2010 Balandžio 26

ESTT

Skelbiama atranka į ES Teisingumo teismo teisėjus

veidas.lt

Teisingumo ministerija (TM) skelbia atranką į Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) teisėjus. Kandidatų paraiškų bus laukiama iki gegužės 6-osios.

TM pranešė, kad atranka skelbiama, nes šiuo metu teisėjo pareigas einantis Pranas Kūris nusprendė nuo 2010-ųjų spalio 6-osios atsistatydinti.

Naują kandidatą likusiai dvejų metų kadencijai Lietuva turi pasiūlyti iki šių metų birželio mėnesio.

Kandidatų atranką premjero Andriaus Kubiliaus potvarkiu pavesta organizuoti teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus vadovaujamai darbo grupei, kurios nariais yra užsienio reikalų ministras, ministro pirmininko kancleris, prezidentės, Seimo ir Teisėjų tarybos atstovai.

Darbo grupė, įvertinusi kandidatų atitikimą nustatytiems reikalavimams, išrinks tinkamiausią, jos nuomone, kandidatą ir pateiks jo kandidatūrą Vyriausybei, kartu su kitų atrankoje dalyvavusių asmenų kandidatūromis.

Galutinį sprendimą kuris iš pretendentų bus siūlomas į teisėjus priims Vyriausybė, pasikonsultavusi su Seimu ir gavusi prezidentės pritarimą.

Į šį Liuksemburge įsikūrusį Europos teismą kaip Lietuvos atstovas P. Kūris 6 metų kadencijai buvo paskirtas 2006 spalio 7 dieną.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...