2011 Birželio 10

Jeigu

veidas.lt

"Literatūra ir menas"

Naujų žinomo poeto eilėraščių rinkinys. Eugenijaus Ališankos, debiutavusio 1991-aisiais, kūryba traukia poezijos vertėjus ir leidėjus kitose šalyse, jo knygų išleista septyniomis pasaulio kalbomis, eilėraščių išversta į dvidešimt.

Patrauklus laisvas poetinis pasakojimas, universali problematika, santūri nugludinta išraiška, kultūrinių asociacijų tinklas –­ jau žinomi jo kūrybos bruožai. Naujas rinkinys tęsia šią kryptį asmeniškų patirčių, vaikystės aidų, autentiškų įspūdžių (kelionės) intakais ir poetinių intonacijų įvairove.

„Jei a, tai b. Logikoje ši jungtis vadinama implikacija. Sudėtingiausia iš visų loginių jungčių, anot matematikų. Viltis implikuoja dievą, gyvenimas – mirtį. Arba atvirkščiai. Arba ir kitaip. Mirtis implikuoja viltį, dievas – gyvenimą. Arba dar kitaip. Gyvenimas implikuoja dievą, viltis – mirtį. Kompiuterio smegenis nuo tokių loginių pasažų ištiktų trumpas sujungimas. Nebent jis bandytų rašyti eilėraštį. Taip veikia ir mano smegenų kompiuteris. Kad neperdegtų. Pats eilėraštis yra implikacija. Išplėstinis sąlyginis sakinys. Nes ir aš pats gyvenu su viena sąlyga. Jeigu“, – teigia E. Ališanka.

“Literatūra ir menas”

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...