Paprika
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| Saldžiųjų paprikų | 9 |
| Morkų | 2 |
| Svogūno | 1 |
| Česnako | 4 skiltelių |
| Ryžių | 1 stiklinės |
| Aliejaus | |
| Druskos, pipirų | |
| Petražolių | |
| Grietinės | 200 g |
| Miltų | žiupsnelio |
| Sultinio | 2 šaukštų |
| Pomidorų padažo | 2 šaukštų |
Ryžius išvirkite. Svogūną susmulkinkite, apkepkite aliejuje, sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, kepkite dar 2 min. Įdėkite vieną smulkiai pjaustytą papriką, kapotą česnaką ir maišydama troškinkite dar 2 min. Ryžius sumaišykite su apkeptomis daržovėmis, įberkite druskos, pipirų, žalumynų. Išmaišykite. Paruoškite padažą: miltus apkepkite, praskieskite sultiniu, įdėkite grietinės, pomidorų padažo, užvirinkite. Nupjaukite saldžiųjų paprikų “kepurėles”, išimkite sėklas ir nuplikykite verdančiu vandeniu, pripildykite daržovių įdaro, sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą, apliekite padažu ir troškinkite 20–30 min. Patiekdama palaistykite susidariusiu padažu, papuoškite žalumynais.