2010 Gruodžio 06

Apklausa

Mažai kas tiki, kad naują atominę elektrinę turėsime iki 2020 m.

veidas.lt

Kad ir ką apie naująją atominę elektrinę kalbėtų premjeras Andrius Kubilius, kad ir ką žadėtų energetikos ministras Arvydas Sekmokas, visuomenė į šį milžinišką projektą žvelgia skeptiškai, o tiksliau, labai rezervuotai. Iš “Veido” užsakymu tyrimų bendrovės “Prime consulting” atliktos naujausios sociologinės apklausos paaiškėjo, kad tik 7,8 proc. apklaustųjų tiki, jog naują atominę elektrinę turėsime iki 2020 metų. Kur kas daugiau respodentų mano, kad ją pasistatysime tik iki 2050-ųjų ar net iki 2100 m. 21,6 proc. apklaustųjų apskritai netiki, kad Lietuva pasistatys naują AE.
Lygiai taip pat pesimistiškai respondentai žvelgia ir į valdžios skelbiamą informaciją, esą Lietuvai pavyko rasti investuotoją, kuris sutiktų finansuoti didžiąją dalį naujosios atominės elektrinės statybų.

Ar Jūs tikite, kad Lietuva pasistatys naują atominę elektrinę? (proc.)

Taip, iki 2050 m.    32,6
Taip, iki 2100 m.    23,2
Ne    21,6
Nežinau    14,8
Taip, naują atominę elektrinę turėsime iki 2020 m.    7,8

Jūsų vertinimu, ar Lietuvai pavyks rasti investuotoją, kuris sutiktų finansuoti didžiąją dalį naujosios atominės elektrinės statybų? (proc.)

Investuotojas gal ir bus rastas, bet negreitai. Be to, jam Lietuvos valdžia padarys daug nuolaidų, o gyventojai ateityje už elektrą turės mokėti didelę kainą    56,2
Ne, didžiąją dalį naujos atominės elektrinės statybų teks finansuoti Lietuvos gyventojams    31,4
Taip    8,8
Nežinau / Neturiu nuomonės    3,6

Šaltinis: “Veido” užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2010 m. lapkričio 29 – gruodžio 1 d. atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa. Cituojant apklausą, nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Antanas Antanas rašo:

    Aš norėčiau tikėti ir linkėdamas mūsų valstybei, kuo geriausios sėkmės manau, kad Lietuva turėtų pasistatyti savo atominę elektrinę iki 2020 metų. Ir visi kurie pasisako, prieš atominę elektrinę, pasisako prieš Lietuvos ateitį. Ir nori, kad Lietuva būtų priklausoma nuo energetinio Rusijos importo. Aš manau, kad jie yra valstybės kenkėjai.O tie kurie nori, kad Lietuvoje būtų pastatyta atominė elektrinė, ateities Lietuvos statytojai ir Lietuvos šviesuliai. Linkiu, kad tokių žmonių Lietuvoje daugėtų, o ne kenkėjų, kurie pasisakydami prieš atominę elektrinę siūlo vienintelius nepastovius saulės ir vėjo energijos šaltinius, ir didinti Rusiškų dujų importą.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...