2010 Lapkričio 16

Knygos

Perkamiausios knygos – vadovėliai

veidas.lt

Skirtingų leidyklų pateikti duomenys liudija, kad per pastaruosius penkerius metus perkamiausios knygos Lietuvoje buvo įvairių dalykų skirtingoms klasėms skirti mokykliniai vadovėliai. Tarkime, vien leidykla “Baltos lankos” per minėtus penkerius metus pardavė daugiau nei 322 tūkst. vadovėlių egzempliorių.

Tačiau kalbant apie autorius, kurių knygas lietuviai labiausiai mėgsta ir perka, galima pastebėti, jog tarp jų nėra daug lietuvių autorių. Per pasataruosius penkerius metus daugiausiai nupirkta A.Užkalnio, K.Sabaliauskaitės, R.Subačiaus, L.Jaruševičiūtės, A.Žvirblienės ir S.Parulskio knygų.

O kalbant apie užsienio autorius, tai lietuviams labiausiai imponuoja P.Coelho, C.Moutarde, H.Murakami, A.Camus, D.Gluck kūriniai.

Leidyklų atstovai didelių lietuvių skaitymo elgesio pokyčių per pastarąjį penkmetį neįžvelgia. Vis dėlto pastebi pasikartojančias tendencijas. “Vasarą parduodame daug daugiau grožinės literatūros ir ypač lengvesnio žanro knygų, o artėjant šventėms padidėja vaikiškos literatūros ir vadinamųjų proginių knygų pardavimas”, – sakė leidyklos “Vaga” atstovė Jurgita Videikaitė.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (3)

  1. Rimas Rimas rašo:

    Ką Užkalnis ir Sabaliauskaitė parašė prieš penkerius metus? :) Keistokai čia teigia

  2. antanina antanina rašo:

    Rimai, esme yra ta, kad per penkerius metus daugiausia nupirkta siu autoriu knygu, kitaip sakant, jie, isleide knygas siemet, sumuso ketveriu ankstesniu ir siu metu rekorda.

  3. Vejai to antanina Vejai to antanina rašo:

    Vėjai, daugiausia nupirkta MALŪKO “Karalienė Barbora”. Visada pateikia duomenis pagal trijų-keturių leidyklų duomenis, jau taip neobjektyviai, kad nėra kur daugiau


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...