2010 Lapkričio 10

Spaudos aktualija

Klaipėdos jubiliejui – 350 tūkst. litų

veidas.lt

Kitąmet dvidešimties metų jubiliejų švęsianti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šventei ir renginiams ketina skirti apie 350 tūkst. litų, rašo “Verslo žinios”.

Renginių organizatoriai svarsto, kad pastaruoju metu tai išties didelė valstybinės įmonės renginiams skiriama suma. Praėjusios Jūros šventės išlaidos siekė apie 0,5 mln. litų ir per tris dienas įvyko apie 100 renginių.

„Verslo žinios“ rašo:

“Kitąmet dvidešimties metų jubiliejų švęsianti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šventei ir renginiams ketina plačiai atverti piniginę.

Uosto direkcija yra paskelbusi supaprastintą jubiliejaus renginių ir šventės koncepcijos kūrimo bei įgyvendinimo paslaugos konkursą, jo vokai bus atplėšti šio mėnesio pabaigoje. Uosto direkcija pageidauja, kad nuo ateinančių metų sausio iki birželio pabaigos vyktų masinių pažintinių ir jūrinių pramoginių renginių,tarp jų – nuotraukų, filmo demonstravimas skirtinguose Lietuvos miestuose, uosto apžvalgos laivu, kanojų varžybos, koncertas ir kt. Taip pat turėtų būti renginių kviestiniams svečiams ir uosto direkcijos darbuotojams su šeimomis. Tam uosto direkcija ketina skirti iki 350.000 Lt.

Anot “Verslo žinių”, renginių organizatoriai svarsto, kad pastaruoju metu tai išties didelė valstybinės įmonės renginiams skiriama suma. Praėjusios „Jūros šventės“ išlaidos siekė apie 0,5 mln. Lt ir per tris dienas įvyko apie 100 renginių. Ankstesniais metais šios šventės sąmata sudarydavo 1 mln. Lt ir daugiau.

„Kiekvienas išleidžiamas viešas litas turi būti adekvačiai įvertintas. Per brangu ar ne – nežinau. Šiandien tokiam reikalui pinigų turime ir jų stengiamės neišmesti į balą“, – teigia Eugenijus Gentvilas, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

„Ir dabar matome, kad Klaipėdos uostas yra nepakankamai žinomas ir suprantamas. Tuo dvidešimtmečiu norime pasinaudoti, kad uostą propaguotume“, – aiškina p. Gentvilas.
Arūnas Štaras, susisiekimo viceministras, sako nemanąs, kad uosto direkcijos jubiliejaus šventė ir renginiai yra valstybinės įmonės pinigų švaistymas, ir nurodo, kad būtent šių metų uosto rezultatai bus geriausi per visą uosto istoriją”.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...