2010 Rugsėjo 09

Gaisrai

Ugniagesiai ragina ruoštis šildymo sezonui

veidas.lt

Per 8 šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 9416 gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų skaičius sumažėjo 27,6 proc. Gaisruose žuvo 141 žmogus (pernai per tą patį laikotarpį – 134), o 135 gyventojai (111) buvo traumuoti.

Įvertindami tai, jog miesteliuose ir kaimo vietovėse žuvo daug daugiau žmonių negu miestuose, ugniagesiai su nerimu laukia netrukus prasidėsiančio šildymo sezono. Kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, daugiausia aukų būna atšalus orams, šildymo sezono metu. Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, kol dar nesubjuro orai, prašo gyventojų iš anksto pasirūpinti savo būsto saugumu: susiremontuoti krosnis, išvalyti ir palėpėse nubalinti dūmtraukius, susitvarkyti elektros instaliaciją, įsirengti dūmų signalizatorius.

1467 gaisrai (arba 15,6 proc. visų gaisrų) kilo gyvenamosios paskirties pastatuose, o juose žuvo 114 žmonių. Be to, 812 kartų liepsnojo pagalbinio ūkio paskirties pastatai (8,6 proc.), 827 kartus degė transporto priemonės (8,8 proc.), 68 gaisrai kilo gamybos ir pramonės įmonėse (0,7 proc.).

Pagrindinės gaisrų priežastys: neatsargus gyventojų elgesys su ugnimi (52,2 proc.), netvarkinga elektros įranga ir elektros prietaisų eksploatavimo taisyklių pažeidimai (9,7 proc.), žolės, ražienų deginimas (8,7 proc.), krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimo bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimai (6,4 proc.), neatsargus rūkymas (3,8 proc.). Nors gaisrai, kilę dėl žaibo iškrovos, sudaro tik 1,4 proc. visų gaisrų, šiemet jų kilo 133 (pernai per tą patį laikotarpį – 50).

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Pilietis K Pilietis K rašo:

    Išsitaisykite klaidas pavadinime


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...