2010 Rugpjūčio 30

Informacinės technologijos

Konkurentai mažina “iPad” ir “iPhone” kainas

veidas.lt

Lietuvoje jau pasirodė planšetinio kompiuterio ir išmaniojo telefono hibrido “iPad” konkurentas “Dell Streak”. Šis įrenginys labai plonas, turi palyginti didelį ekraną, bet lengvai telpa į kelnių ar švarko kišenę. Ypač svarbu, kad jis kainuoja 2100 Lt, o štai “iPad” Lietuvoje kaina – 2400–2500 Lt, be to, naujoką galima įsigyti ne iš vieno platintojo, o įvairiose prekybos vietose: pradedant “Elektromarkt” ar “Topo centro” parduotuvėmis ir baigiant “Bitės” salonais. Tai leidžia prognozuoti, kad “iPad” kaina Lietuvoje ims mažėti.

O štai “iPhone” kaina mūsų šalyje jau krinta. Ir prie to daugiausiai prisidėjo taip pat konkurentai. Mat “iPhone” jau turi keliolika varžovų – pradedant “LG Dare”, “Motorola Droid”, “Palm Pre” ir baigiant skirtingais “Samsung”, “Nokia” išmaniųjų telefonų modeliais ar naujausiu “Blackberry”. Dauguma jų turi didelę atmintį, su jais galima daryti beveik tą patį, ką ir su “iPhone”, bet kainuoja jie dažniausiai mažiau nei “iPhone”. Regis, dėl šios priežasties “iPhone” platintojas Lietuvoje “Omnitel” šiuos išmaniuosius telefonus jau parduoda su 60 proc. nuolaida.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (3)

  1. koks koks rašo:

    Koks tamsuolis čia rašė visai nesusipažinęs su rinka? Ar bent jau suprato kodėl iphone 3gs pigiau parduoda? Tundra…

  2. Aurimas Aurimas rašo:

    Gal, kad morališkai pasenęs? :)

  3. ... ... rašo:

    60 procentu pigiau? Buvau as tam salone ir cia jokia akcija,akiu dumimas.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...