2010 Rugpjūčio 12

Vyriausybė

Rusijos gaisrams gesinti siūlomi 25 Lietuvos ugniagesiai

veidas.lt

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis BNS sakė, kad planuojama į kaimyninę šalį siųsti 25 ugniagesius gelbėtojus su dviem mašinomis ir prikabinamomis siurblinėmis.

“Jie pasirengę startuoti jau ryt iš ryto. Kadangi kelias tolimas, reikia pervažiuoti Latviją, sprendimo lauks vykdami. Jeigu Vyriausybė pirmu klausimu svarstys šį klausimą, kaip tik popiet galės kirsti Rusijos sieną”, – sakė ministras.

Ši pagalba Lietuvai, pirminiais duomenimis, gali kainuoti apie 200 tūkst. litų.

Antradienį ir trečiadienį Latvijoje viešėjęs R.Palaitis su Estijos ir Latvijos kolegomis aptarė, kad kuo skubiau padėti Rusijai kliudo nepasirašytos dvišalės sutartys dėl pagalbos ekstremalių situacijų atvejais.

“Seniai esame parengę tokį dokumentą, bet ana pusė, deja, vis nukeldavo jo pasirašymą, – tvirtino R.Palaitis. – Jei nėra sutarties, reikia Vyriausybės sprendimo dėl pagalbos suteikimo. Tai užtrunka.”

Ministro duomenimis, Latvija į Rusiją siunčia 12 ugniagesių komandą su dviem automobiliais. Estija nutarė padėti suteikdama du siurblius ir 10 kilometrų ilgio vandens žarnų.

Rusijoje dėl kaitros ir sausros dega per 100 tūkst. hektarų teritorija. Degančių miškų ir durpynų smogas jau antra savaitė smarkiai kankina Maskvos ir jos apylinkių gyventojus.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...