2010 Rugpjūčio 09

Koncertai

Trakų pilyje – “The Rasmus” ir “Apocalyptica”

veidas.lt

"Veido" archyvas

“Apocalyptica” Lietuvoje pristatys rugpjūčio pabaigoje pasirodysiantį albumą

Rugpjūčio 13 d., penktadienį, Trakų pilyje nusileis suomiško ir lietuviško roko desantas.

Vieni dažniausių muzikinių svečių Lietuvoje “Apocalyptica” koncerto metu turėtų jaustis kaip namie, nes į mūsų šalį atvyks jau septintą kartą. Penktadienį vykstant koncertui toje pačioje scenoje gros dar viena suomių grupė “The Rasmus” bei lietuviai “Bix” ir ŽAS.

“Apocalypticos” nariai užsiminė, kad galbūt atliks su “The Rasmus” bendrą kūrinį, nes abu kolektyvai išsiilgę bendrų darbų”, – intrigavo koncertą organizuojančios bendrovės “Medusa Concert” direktorius Remigijus Knabikas.

Organizatoriai Trakų pilyje vyksiantį renginį skambiai vadina “Tuborg Green Rock Castle” festivalio vardu. Tenka pripažinti, kad šiam penkių valandų trukmės koncertui iki festivalio dar toli, tačiau sunkiosios muzikos mėgėjams roko vakaras romantiškos Trakų pilies apsuptyje turėtų padaryti gerą įspūdį. Bilietai į koncertą kainuoja 123–203 litus.

Pristatys naują albumą

Violončelėmis roką atliekantys “Apocalypticos” muzikantai prieš porą metų jau buvo surengę koncertą ir Trakų pilyje, tad ežero saloje stūksanti pilis jiems nebus nauja erdvė. Pastaraisiais metais kasmet į Lietuvą užsukanti “Apocalyptica” šįkart pristatys savo naująjį albumą “7th Symphony”, kuris prekybos vietose pasirodys jau po koncerto – rugpjūčio 23 d.

Išgarsėję violončelėmis atliktų gražiausių roko kūrinių versijomis, savo naujausiam albumui “7th Symphony” suomiai sėmėsi įkvėpimo iš praeities.

“Kurdami naują albumą turėjome mintyse savo trečiąjį albumą “Cult”, – tvirtina “Apocalypticos” narys Paavo Lotjonenas. 2000 m. išleistas “Cult” buvo pirmasis grupės albumas, kuriame skambėjo vien originalūs “Apocalypticos” sukurti kūriniai – kitų atlikėjų darbų interpretacijų atsisakyta.

Naujo grupės albumo gerbėjams teko laukti trejus metus. Pastarąjį albumą  “World Collide”, kurį prodiusavo buvęs “Rammstein” prodiuseris Jacobas Hellneris, grupė išleido 2007 metais. “Albumas “World Collide” buvo tikrai sėkmingas. O dabar mes bandėme sukurti dainų, kurios pasiektų naujų gerbėjų ausis, todėl albume skamba daug progresyvios instrumentinės muzikos, ji yra nauja “Apocalypticai”, – sako P.Lotjonenas.

Grupės “Apocalyptica” ištakos siekia dešimtojo dešimtmečio pradžią, kai Sibeliaus akademijos Helsinkyje studentai susibūrė į violončelininkų kvartetą, grojantį pačią įvairiausią muziką – nuo J.S.Bacho iki J.Hendrixo. Vis dėlto Eicca Toppinenas ir trys jo bičiuliai, ištikimi sunkiojo roko gerbėjai, nusprendė rinktis tokį repertuarą, kuris būtų mielas jų pačių sielai. E.Toppinenas sukūrė keletą grupių “Metallica”, “Slayer” ir kitų metalo legendų aranžuočių, ir su šiuo repertuaru “Apocalyptica” pradėjo koncertuoti studentų vakarėliuose.

1996 metais grupė išleido debiutinį albumą “Plays Metallica by Four Cellos”, po dvejų metų pasirodė antrasis albumas “Inquisition Symphony”, kuriame skamba  “Faith No More”, “Pantera” ir “Sepultura” kūrinių interpretacijos. 2003 metais grupę papildė nuolatinis būgnininkas.

Beje, “Apocalypticą” su Trakų pilies scenoje kartu pasirodysiančiais “The Rasmus” nariais sieja ne tik ta pati tautybė, bet ir bendri darbai. Penktojo “Apocalypticos” albumo įrašuose 2005-aisiais dalyvavo įvairūs žinomi atlikėjai, kaip HIM lyderis Ville Valo ir “The Rasmus” nariai.

“The Rasmus” šiemet žada naują albumą

Lietuvoje su hitu “In The Shadows” išgarsėjusi grupė “The Rasmus” mūsų šalyje taip pat jau yra koncertavusi.
Melodingo roko grupę 1994 metais suomiai įkūrė dar būdami paaugliai ir išgarsėjo jau išleidę debiutinį albumą “Peep”. Po to ėjo “Playboys”, kuris pelnė grupei pirmąjį “Emma” apdovanojimą (suomiškąjį “Grammy”) bei suteikė galimybę dalytis scena su tokiomis žvaigždėmis, kaip “Red Hot Chili Peppers”, “Rancid” ir “Garbage”. Trečiasis albumas “Hell of a Tester” įrašytas 1999 metais.

Vėliau dar kelis kompaktines plokšteles išleidusi grupė naujausią albumą žada pristatyti 2011-ųjų pavasarį.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (1)

  1. Ruta Ruta rašo:

    hei, visus The Rasmus fanus, 16metų ir vyresnius kviečiu prisijungti prie oficialios The Rasmus gatvės komandos:) http://www.therasmusforum.com/streetteam/ taip pat jei iškilo klausimų,galite rašyti: rasme705@gmail.com


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...