desertas
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| sausainių (tinka svietiniai, trapūs) | 500 g |
| varškės | 500 g |
| sviesto | 150 g |
| cukraus | 1 stiklinės |
| kakavos miltelių | 2 šaukštų |
| razinų | 0,5 stiklinės |
| šiek tiek pieno sausainiams suvilgyti | |
| Glajui: | |
| cukraus, sviesto ir vandens | po 1 šaukštą |
Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi ir varške. Masę padalykite į 2 dalis: į vieną įmaišykite kakavos miltelius, į kitą – razinas. Tortų formą išklokite aliuminio folija ir iš piene pamirkytų sausainių išdėliokite torto pagrindą. Uždėkite sluoksnį varškės su razinomis, viršuje – vėl sasainius, ant jų paskleiskite varškę su kakava ir užklokite sausainiais. Iš cukraus, sviesto bei vandens išvirkite glajų ir aptepkite torto paviršių. Tortą palaikykite 2 val šaldytuve.