2010 Spalio 06

Jautiena

Kepta jautiena su grybais

veidas.lt

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
raudono vyno 300 ml
portveino 300 ml
svogūnų galvų su laiškais 5
jautienos sultinio (iš kubelių) 300 ml
alyvu aliejaus 2 šaukštų
jautienos filė 4 gabalų (po 225 g)
miško grybų 150 g
sviesto 75 g
česnako 2 skiltelių
petražolių 1 šaukšto
špinatų lapų 225 g
druskos, pipirų  


Į puodą supilkite vyną, portveiną ir smulkintas svogūnų galvutes. Virkite 5–8 min., kol išgaruos didesnė skysčio dalis. Supilkite sultinį ir virkite ant didelės ugnies apie 5 min., kol išgaruos maždaug pusė skysčio, tada padažą atidėkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite druska ir pipirais įtrintus jautienos filė gabaliukus, apkepkite iš abiejų pusių. Pakeptą mėsą dėkite į aliejumi išteptą skardą ir baikite kepti 180? laipsnių karštumo orkaitėje. Kepkite pagal savo skonį: 2 min., jei mėgstate su krauju, 4 min., jei patinka vidutiniškai iškepusi, 6 min., jei mėgstate visiškai iškepusią. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, suberkite pjaustytus grybus, kepkite 3–4 min., tada sudėkite svogūnų laiškus, smulkintą česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite petražoles. Kai iškeps, atidėkite į šalį. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite špinatų lapus, pagardinkite druska, pipirais. Jautieną įdėkite į lėkštę, šalia išdėliokite špinatų lapų, užberkite grybų, užpilkite vyno padažu.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...