Grybai
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| baltagūžio kopūsto | 500 g |
| šviežių grybų | 300 g |
| svogūnų | 2 |
| sviesto | 2 šaukštų |
| grietinės | 2 stiklinių |
| krapų, petražolių | |
| druskos, pipirų | |
| aliejaus |
Išpjaukite kopūsto šerdį. Kopūsto gūžę panardinkite į verdantį vandenį 5 min. Išskirstykite lapus, storąsias lapo dalis nupjaukite. Grybus susmulkinkite, sumaišykite su pakepintais smulkintais svogūnais, viską kartu apkepinkite, įberkite druskos, pipirų. Paruoštą įdarą dėkite į kopūstų lapus ir suvyniokite. Balandėlius apkepkite su sviestu iš abiejų pusių, tada dėkite į kepimo indą, apliekite grietine, pašaukite į karštą orkaitę ir troškinkite 30–40 min. Papuoškite žalumynais.