2016 Balandžio 27

Psichinė sveikata

Kokios priežastys lemia didėjantį gyventojų sergamumą psichikos ligomis?

veidas.lt

BFL/A.Ufarto nuotr.

“Prie to prisideda spartėjantis gyvenimo tempas, negerėjantis psichologinis klimatas darbe, ypač mieste. Įmonėse, kurios sunkiau verčiasi ar atsiduria ties ekonominio išlikimo riba, darbdavių spaudimas didesnis. Taip pat – metų metais neišsprendžiamos šeimos problemos”, – interviu “Veidui” teigia Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Psichiatrijos klinikos docentas dr. Arūnas Germanavičius.

Kristina KANIŠAUSKAITĖ-ŠALTMERĖ

– 5,5 proc. Lietuvos visuomenės serga psichikos ligomis. Koks sergamumas  kitose ES šalyse?

– Gyventojų sergamumas depresija Lietuvoje nuo Vakarų Europos skiriasi ne taip smarkiai, bet ligotumas žmonių, kurie serga ir jų liga tęsiasi keletą metų, gerokai didesnis. Lietuvos, priešingai nei Vakarų Europos, situacija prastesnė, nes netaikome psichosocialinės pagalbos metodų. Psichiatrijoje labai svarbu sudaryti kiekvienam pacientui individualų gydymo planą, gydymą pritaikyti atsižvelgiant į paciento amžių, specialiuosius poreikius, somatinę būklę, kitas ligas, kuriomis pacientas serga.

– Kokios priežastys lemia didėjantį gyventojų sergamumą psichikos ligomis?

– Psichikos ligos yra nepaprastai paplitusios ir gali paveikti kiekvieną. Prie to prisideda spartėjantis gyvenimo tempas, negerėjantis psichologinis klimatas darbe, ypač mieste. Įmonėse, kurios sunkiau verčiasi ar atsiduria ties ekonominio išlikimo riba, darbdavių spaudimas didesnis. Taip pat – metų metais neišsprendžiamos šeimos problemos.

Ši liga pakerta darbingiausio amžiaus žmones (18–45 metų), todėl reikėtų būti atidesniems sau ir savo aplinkos žmonėms.

Priminsiu, kad tokia depresija sukelia dėmesio, atminties ir nuotaikos sutrikimus, didina nuovargį, nerimą, pažeidžia širdies ir kraujagyslių sistemą. Ši liga pakerta darbingiausio amžiaus žmones (18–45 metų), todėl reikėtų būti atidesniems sau ir savo aplinkos žmonėms.

– Kuo graso negydoma liga?

– Ilgą laiką negydoma depresija gali pasireikšti psichoze – depresinio turinio kliedesiais ar haliucinaciniais pojūčiais kūne: žmogui ima atrodyti, kad jo kūnas nyksta, kad nebeveikia plaučiai ar kad jis miršta. Atsisakoma ne tik gydymo, bet ir maisto. Kartais tai pasireiškia perdėtu kaltės jausmu dėl nebūtų dalykų. Didžiausios bėdos kyla, kai negydoma depresija vis praskiedžiama alkoholiu. Vis dėlto depresija – išgydoma liga. Ankstyvas gydymas gali sustabdyti jos perėjimą į sunkesnę ar lėtinę formą.

– Medikai skundžiasi, kad sergantieji psichikos ligomis gana dažnai ieško kitų ligų, taip kankindami ne vieną specialistą. Ar galima depresiją supainioti su kita liga?

– Reumatinės ar endokrininės ligos išties gali priminti depresiją, todėl gydytojas neurologas turėtų profesionaliai atlikti savo darbą, atmesdamas kitas ligas. Skydliaukės veiklos sutrikimas ar galvos smegenų auglys kai kada savo simptomais gali panašėti į depresiją.

– Psichikos ligos – bene labiausiai stigmatizuotos. Kokia pacientų reakcija išgirdus, kad jiems reikia gydytis?

– Stigma egzistuoja iki pat šiol, todėl visiems susiduriantiems su psichiatrija pirmą kartą, tai yra didžiulis stresas, nežinomybė. Keliami klausimai, kaip reikės toliau dirbti, jei apie ligą sužinos bendradarbiai, ir pan. Dažniausiai pacientai renkasi slėpimo taktiką.

Iš dalies suprantama, kodėl žmonėms šis kelias patrauklesnis, tačiau dažnai liga vis tiek išaiškėja, o sergančiajam tai nėra geriausias kelias. Nežinodami, kad žmogus ligotas, aplinkiniai gali su juo netinkamai elgtis.

– Dažnai sergantysis atsisako kreiptis į medikus. Ką patartumėte tokio žmogaus artimiesiems?

– Su baime kreiptis į psichikos sveikatos specialistus žmonės susiduria daugelyje šalių. Šioje situacijoje artimieji, konsultuodamiesi su medikais, pasitelkia visus įmanomus būdus. Svarbu žinoti, kaip su pacientu kalbėti, kaip jį motyvuoti, kad žmogus nebijotų ieškoti pagalbos.

– Ar dažnai savo darbo praktikoje pastebite užleistos ligos atvejų?

– Pastebime smarkiai didėjantį piktnaudžiavimą raminamaisiais ir migdomaisiais vaistais tarp vyresnio amžiaus moterų. Gydytojai šių medikamentų išrašo pernelyg dažnai, todėl jų veiksmingumas sumažėja. Pacientams išsivysto depresijos požymiai, tenka gydyti priklausomybę. Tik ją išgydžius galima imtis depresijos.

– Kaip vertinate nuo depresijos gydomų pacientų pagijimo sėk­mę? Kas galėtų ją paspartinti?

– Kaip matyti iš kompleksiškai gydytų pacientų, sergančių sunkiomis depresijos formomis, kuriems buvo taikomos visos iki šiol Lietuvoje buvusios prieinamos gydymo priemonės, tik dviem trečdaliams gydymas buvo efektyvus, o trečdaliui nedavė laukiamų rezultatų, todėl labai padidėjo savižudybių rizika. Jei tik valstybė kompensuotų efektyvaus individualaus gydymo plano sudarymą, remiantis paciento DNR tyrimais, tiems, kuriems tai yra reikalinga, Lietuvoje gerokai padaugėtų nuo depresijos išgydytų žmonių.

– Kodėl Lietuvoje psichologų paslaugos vis dar nėra apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF)?

– Sveikatos apsaugos ministerija iki galo nesusitaria su politikais. Nepasiektas konstruktyvus sprendimas, kuris valstybėje galėtų išspręsti ne vieną svarbią problemą. Tai paaiškina, kodėl psichologai ir psichoterapeutai mieliau imasi privačios praktikos. Psichoterapija įteisinta ir kompensuojama iš PSDF, bet nėra psichologų ir psichoterapeutų, kurie dirbtų už tokį mažą įkainį. Sakome, kad ši paslauga visuomenei tiesiog neprieinama, priešingai nei vaistai.  n

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentarai (4)

  1. Neurofiziologas Neurofiziologas rašo:

    kaip galima susirgti blogu nuotaiku? bloga nuotaika tai tik simptomas kuris sako apie fizines problemas organizme, tai gali but ir lengvas sutrikimai organizme, o gali but ir dydelis, tokie kaip intoksikacijas, infekcijas, galvos trauma, kraujagisliu katastrofa galvoje, vyrskinimo trakto susirgimai, inkstu ligas ir taip toliau. Moksline medicina zino kaip minimum 140 ligu kurie sukelia psichikos sutrikimus, sukelia sizofrenijos simptomus ir depresijos simptomus, ir tai gydyti turi ne psichiatrai, o gydytojai. Psichiatrija tai pseudomokslas, psichiatrai tai ne gydytojai. Gydytojo produktas sveikas zmogus, psichiatro produktas, tai narkomanas pasodintas visam gyvenimui ant psichiatrine bjaurybe, neurotropinius nuodus, tokius kaip neurolpetikai, antidepresantai ir trankvilizatoriai, kurie sukelia dar daugiau problemu ir ligu. Ne papulkit ant psichiatrijos kabliuka.Neuroleptikai lengvina smegenus, mazina pilku lasteliu kieki, daro is zmogaus darzove, ta pati ir antidepresantai, sodina kepenis, sodina sirdi, virskinimo trakta, sukelia agresija, savizudybes, organu ligas, trankvilizatoriai sukelia dydele pripratima ir priklausomybe, jau po 10 – 15 dienu sukelia priklausomybe ir abstinencija, atsisakimo sindroma, lomkes, kaip nuo heroino, barbituratu, metadonu ir taip toliau. Psichiatrines tabletes nieko gydyti negali, laimingesni ir sveikesni zmogu jie nedaro. Lietuvoje svartojima kaip minimum 2 kart daugiau psichotropiniu nei Latvioje per 100.000 tukst gyventoju, o kai kuriu ir 20 kart daugiau. Nes 99% skyria kai to nereikia + skyria vartoti ne tam tikra laikotapri, o visam gyvenimui. Lietuvos alegydytojai sodina visas ant psichiatrines tabletes, taip lengviau, nes gydyti smegenu neuztenka.

    Net negalvokit ejti pas psichologus ar psichiatrus, tai parazitai ant betkokios salies biudzeto, psichologai tai psichaitru bendradarbiai, jie taip pat fabrikoja diagnozus, susikalbineja tarpusavije ir taip toliau, is psichiatro kabineto neimanoma iseiti be diagnoza ir tableciu, psichiatrai tai psichotropines legalios narkotos platintojai. Psichiatrija neturi jokiu objketiviu kriteriju statant diagnoza, visi diagnozai statomi subjektviai is lempos, todel ir nuimti toki diagnoza sunku, lietuvoje gi fabrikuojami ne tik neurozai, bet ir sizofrenijos tokias sunkios invalidizuojanti diagnozai, nors istikruju zmogui nera jokiu sizofreniju, tai daroma kad platinti psichiatriniu prparatus, ir/arba tam kad zmogus gautu preparatu kompensavima. Jus isivaizduokit kad lt gydytojai tai aferistai klounai ir parazitai, o psichiatrai tai dar 100 kart daugiau parazitai. Moksline medicina nors irodymu objektiviu turi, psichiatrioje nera jokiu irodymu. Per 200 metu psichiatrai nei vienos zmogaus neisgyde. Visi prepratai yra seni 20 – 60 metu senumo, neuroleptikai, antidepresantai, trankvilizatoriai nieko negali gydyti. Tai jau senai irodyta. Ne papulkit ant psichiatrijos kabliuka, atgal kelio praktiskai nera. Psichiatrai tai legales psichiatrines sintetines narkotos is vaistines platinojai, netikekit psichiatrams, psichiatrai tai profesionali melagiai. Eiti pas psichiatra tai eiti pas savo budeli, pirkti betokiu tableciu vaistineje tai remti savo budelius, farmkompanijas.

    Betkokio lietuvos gydytojo tiklsas ko greiciau pastatyti jums psichini diagnoza net ir paprasciausia, ir viskas nuo to laiko jus zmogus su atimtos teises, juridiskai pralaimejas, kai gydytojai nesugeba gydyti, jie bando visokiu budu stumti jus i psichiatrine pragara, taip jie gelbia ne jus o savo reputacija. Visa lietuva bando pasodinti ant sita bjaurybe, sparciai auga psichotropiniu pardavimas, bet tai ne psichu daugeja o idijotu , parazitu baltose chalatose, 70% psichotropines net ne psichiatrai skyria, o seimos gydytojai ir kiti “specialistai”. Trankvilizatorius anglioje gali skyrti tik psichiatrai, o lietuvoje visi kas ne tingi. Turbut nera zmogaus lietuvoje kuriam nebutu siuksles baltose chalatose pasiules vartoti tokia bjaurybe kaip bromazepama (lexotanila) alprazolama (xanax) lorafena ir taip toliau. Gedinga medicina lietuvoje. O viska ka gali papasakoti jums vaistininkai apie situs preparatus, kad tai yra chemija, ir jus priprasit, paprastas zmogus net neisivaziduoja, ka jam bus vartojant situs preparatus, kokie baisios lomkes jo laukia ir taip toliau. Apie tai alegydytojai ir vaistininkai tyli, nes nori parduoti arba tesiog nezino. ot litOFFcams pasiseke su alegydytojais, speciANAListais ir psichoLOCHAIS :) ) :D D

    pavojingu psichotropiniu sarasas kurie sukelia agresija, savizudybes, depresija, nerima, silpnaprotiste, nervu pazeidimus, stipri psichine ir dizine priklausomybe ir abstinencija , lomkes.

    trankvilizatoriai

    diazepam ( apaurin, diazepeks, relanium, relium, seduxen,valium, Faustan, Lamra, Stesolid )
    bromazepam ( lexotanil, Lectopam, Lexotan, Bromazanil, Durazanil, Gityl, Lexaurin, Normoc, Lexilium )
    lorazepam ir lopirazepam ( lorafen , LORANS, Ativan, Valeans, Tavor, Tolid, Somagerol, Laubeel )
    alprazolam ( XANAX , XanaxXR, Frontin, alprax, cassadan, helex, zomiren, Esparon, Tafil )
    clonazepam ( Klonopin, Rivotril )
    clorazepate ( Tranxene, Novo-Clopate, clorazepate dipotassium )
    Zolpidem ( ambien, Stilnox, Hypnogen )
    Zopiclon ( Somnols, Zopitin, Imovane )
    Zaleplon ( sonata )
    tofisopam ( grandaxin, Emandaxin, Grandaxin, Seriel )
    chlordiazepoxide ( Elenium, Librium, Multum, Radepur )
    oxazepam ( tazepam, nozepam, Serax, Adumbran, Azotranquil, durazepam, Mirfudorm, Noctazepam, PRAXITEN )
    estazolam ( Estazolam TC, desmethylalprazolam, ProSom, Eurodin
    midazolam ( dormicum, Fulsed, Versed )
    nitrazepam ( Eunoctin, Radedorm, Berlidorm )
    triazolam ( halcion )
    Flunitrazepam ( Rohypnol )
    Temazepam (Normison, Restoril, Signopam, Euhypnos, Levanxol, Maeva)
    medazepam ( Azepamid, Nobrium, Raporan, Ansilan, Mezapam, rudotel )
    Buspiron ( Spitomin )

    antidepresantai

    Fluoxetine ( PROZAC, fluctin, Flux, Magrilan, Sarafem, Fluvanna )
    Paroxetine ( PAXIL, SEROXAT, Arketis, Rexetin, Adepress )
    Citalopram ( CELEXA, Cipramil, Pram, Ciral, Seropram, Cipram, Sepram)
    Escitalopram ( CIPRALEX, Elicea, ESTAN, ESCITIL, Lexapro, Adescilan, Norestal, Sipralex, Sipralexa, Esipram, Seroplex )
    Sertraline ( ZOLOFT, Stimuloton ,Asentra, seralina, Aleval )
    Mirtazapine ( Remeron, MIRTASTAD, Mirzaten, Esprital )
    Tianeptine ( Coaxil, Stablon,Tatinol, Tianeurax, Salymbra )
    Duloxetine ( Cymbalta ,Dulasolan, Dulsevia, ONELAR, DuloxetineTeva )
    Venlafaxine ( Efexor, Effexor XR, Elify, Lanvexin, Alventa,Viepax )
    Desvenlafaxine ( Pristiq, Desfax )
    Milnacipran ( Ixel, Savella, Dalcipran, Toledomin )
    Trazodone ( Trittico retard ,Trittico AC )
    Mianserin ( Depnon, Lantanon, Lerivon , Lumin, Norval, Tolvon )
    Agomelatine ( Valdoxan, Melitor, Thymanax )
    Vortioxetine ( Brintellix, Trintellix )
    Vilazodone ( Viibryd )
    Bupropion ( Elontril, Wellbutrin, Zyban)
    Atomoxetine ( Strattera )
    Maprotiline ( Deprilept, Ludiomil, Psymion)
    Fluvoxamine ( Fevarin, Faverin, Floxyfral, Dumyrox, Luvox )
    Amitriptyline ( Saroten, Sarotex, Elavil, Endep )

    neuroleptikai

    Chlorpromazine ( Aminazine, Thorazine, Largactil, Chlor-PZ, Klorazine, Promachlor)
    Haloperidol ( Haldol, Senorm, HaloperidolRichter, HaloperidolDecanoate )
    Quetiapine ( Seroquel, Ketipinor, Kventiax, Hedonin, SeroquelXR )
    Clozapine ( Leponex, Alemoxan, Clozaril )
    Olanzapine ( Zyprexa, Zalasta, Lapozan, ZyprexaVelotab, Zolafren, Zolaswift, ZYPADHERA )
    Risperidone ( Rispolept, Risperdal, Medorisper, Rispoleptconsta, Aleptolan, Risset, Rispen )
    Paliperidone ( Xeplion, Invega )
    Cariprazine (Vraylar)
    Lurasidone ( Latuda )
    Ziprasidone ( Zeldox, Zypsilan, Geodon, Zipwell )
    Iloperidone ( Fanapt, Fanapta, Zomaril )
    Asenapine ( Saphris, Sycrest )
    Lumateperone ( Lumateperon )
    Sertindole ( Serdolect, Serlect )
    Amisulpride ( Solian, Deniban, Amazeo, Amipride ,Amival, Soltus, Sulpitac, Sulprix, Socian )
    Aripiprazole ( Abilify, AbilifyMaintena, Zykalor, Aricogan, Arisppa ,Lemilvo, PAXIFOR )
    Brexpiprazole ( Rexulti )
    Thioridazin ( Melleril, mellaril, Sonapax, Thioril)
    Periciazine ( Neuleptil, Aolept, Apamin, Nemactil, Neulactil, Periciazinum, Propericiazine )
    Tiapride ( tiapridal, Italprid, Sereprile, Tialaread, Tiaryl, Tiaprim, Tiaprizal, Sereprid )
    Sulpiride ( Eglonyl, Dogmatil, Dolmatil, Espiride, Modal, Prometar, Sulpor )
    Flupentixole ( Fluanxol, Depixol)
    Chlorprothixene ( TRUXAL, Cloxan, Taractan )
    Promazine (Sparine)
    Levomepromazin ( Tisercin ,Nozinan, Levoprome, Detenler, Hirnamin, Levotomin, Neurocil )
    Zuklopentixole ( Cisordinol, Clopixol, Acuphase, CisordinolAcutard, CisordinolDepot )

  2. Neurofiziologas Neurofiziologas rašo:

    pavojingu psichotropiniu sarasas kurie sukelia agresija, savizudybes, depresija, nerima, silpnaprotiste, nervu pazeidimus, stipri psichine ir fizine priklausomybe ir abstinencija , lomkes. Akatizija, veliavoji diskenzija, distonijas, piktibini neuroleptini sindroma baisus dalykas.

  3. Neurofiziologas Neurofiziologas rašo:

    Nebuna jokiu depresiju, kaip savarankisku ligu, kaip galima susirgti blogu nuotaiku? labai bloga nuotaika gali buti kaip simptomas nuo realios fizines ligos, o savarankisku depresiju sugalvojo psichiatrai ir farmkompanijas kad pardavineti jums pavojingus antidepresantus, labai jau daug visokiu depresiju jie prisigalvojo, ir tai ne paslaptis. amerikoje neteisingai apgaulinga psichiatrija, ten pagal draudima psichiatrija veikia, tai jie sukure dydele knygele DSM aferisiniu diagnozu, sutrikimu o n eligu, ko daugiau sugalvoja to daugiau pinigu gauna. pagal sita knygele negalima nei juoktis nei verkti, nei tureti daug energijos nei mazai energijos, nei verkti, nei bloga nuotaika tureti, uz sita knygele reikia teisti ir kalejima sodinti, kas ja sukure, ir pastovei pildo su apgaulingais diagnozais, 100% psichiatru kontaktoja su farmkompaijomis kurie pildo sita aferistine kygele pagal kuri ir lietuvos alegydytojai stato diagnozus. tik vadinasi TLK, o ne dsm. DSM ICD TLK knygeles, pagal kuri alegydytojai stato diagnozus, tai aferistines knygele pagal prastumima psichotropine legali sintetine narkota is vaistines i mases. ten yra daugiau nei 400 diagnozu, pagal sitas aferistines knygeles galima betkuriam sveikam zmogui 100 diagnozu prisigalvoti, ne papulkit ant psichiatrijos kabliuka, ypac lietuvoje alegydytojai ir psichaitrai kas antram fabrikuoja diagnozus, mulkina ir pardavineja psichiatrine narkota, kai kuriu preparatu 20 kart daugiau suvatoja nei latvioje. Jeigu jus siuncia pas psichaitrus is skyria psichotropinius 99.9% kad jus apgaudineja kad pasodinti jus ant psichiatrines tabletes, arba del savo reputacijos, kai gydytojas save gelbia nuo jus, nesugeba gydyti reikia reikia pas psichiatrus budelis strumti, i psichiatrine pragara.

    Psichiatrija tai dydziausia pasauline legali pridengta afera, smegenis tai organas kuris priklauso nervu sistemai, ziureti smegeni turi neurologas, ka gi padare psichiatrai? visi organai uzimti, tada kazkokie neaiski zmones uzdejo ant save baltus chalatus, ir kadangi visi organai uzimti, sugalvojo “gydyti” siela, nuotaika, pavadino tai sielos liga, ir pradejo “gydyti” ta siela ( jeigu musti, zeminti, ir pumpuoti su narkota zmogu galima vadinti gydymu) nors siela tai ne organas, ir siela turi duometis religija ir filosofija, o gydytojas turi ziureti organus. Tai vat psichiatrai paime ir atskyre psichine bukle nuo fizinio kuno, ko datyti negalima, tai yra absurdas, psichine bukle visada priklauso nuo fizines kunos. Kaip zmogus save fiziskai jaucia taip jis save ir psichiksai jaus, jeigu fiziskai blogai, reiske ir psichiskai bus blogai, isgydik fizine liga, ir psichines sutrikimai praeis patys. ne tikekit psichiatrams, psichiatras tai profesionalus melagis, psichotropiniu prapratu platintojas, psichiatrija tai licenzija zudyti, faktiskai psichotrpines preparatai tai leta eutonazija, ne davesta juridiskai iki mirties fakto. Psichiatrines tabletes nieko negygo, o tik zaloja, tai jau senai pripazyntas faktas. Lietuvoje zmogus su psich diagnoze tai vos ne biologine siuksle, i kuri niekas rimtai neziures, ne gydis, nekalbes, tik pardavines psichotropinius preparatus, kiek iskentes. Va tokia med sistema lietuvoje. O kadangi psichiatrijos diagnozai neturi jokiu objektiviu kriteriju, nei analizu neturi, nei kitu realiu tyrimu, kaip mokslu pagrista medicina, tai ir nuimti toki diagnoza labai sunku. Ejti pas psichiatra tai ejti pas savo budeli. Atgal kelio praktiskai nera. Ne papulkit ant psichiatrijos kabliuka.

    Priminsiu kad ir fachizmui kelia dave psichaitrija, vokietioje, pirma dujo kamera, pastate psichuskeje, ir taip pirma kart apie 20 zmoniu nuzude, o psichiatrai stovejo ziurejo per langeli ir uzrasydavo ka darosi zmonems. Fashizma nukovojom, o fashizmo saltinis egsistoja iki siol, ir lietuvoje 6000 zmoniu visam gyvenimui uzdaryti psichuseke, kaip konc lagereje, nors visoje europopje jau senei atsisake nuo to. O pirmi psichiatrijos tabletes fenotiziano grupes, buvo kaip pesticidai, paskui dazas, antiparazitines gyvunams, ir netycia sintezavo neurolpetika, kaip pakeitala lobotomijai, tai ka su virbalais per aky plakdavo smegenus psichiatrai, lobotomija uzdraude kai 1 milijona nuzude, o pries tauz lobotomija jo autirius gavo nobelio premija. Tai vat lobotomoja pakeite su neurolpetikai, taip vadinama chemine lobotomija, kuri ta pati daro tik lasteliniu ligiu, lengvina smegenus, mazina pilku lasteliu kiek, daro is zmoniu darzoviu, ir iki siol visi tie preparatai naudujoami, pirmi kurie sukurti 1950- iki 1980 metu..o nauju nera, jie visi vienodai veikia, plius minus. Stipriu cheminiu budu apkirpa rysi tarp smegenu ir kunu, zaloja nervus fiziskai, daro is zmoniu invaldius, sukelia diskentzijas, akatizijos, veliavos diskenzijos, distonijas, kai nervai ant tiek sugadinti nuo tokiu preparatu kad zmogui akys islenda, leizvus pats islenda seiles bega, rankos kojos skraido nekontroliojamai. Ir niekas neuzka neatsako. Svarbu pasodinti zmogu ant narkota, sufabrikuoti psich diagoza, ir visas galas i vandeni, uz pasekmes niekas nieatsako. Nei vienas psichiatras neatsake uz mirti psichusekeje, nei vienas seimos gydytojas ar kitas specialistas neatsake uz tai kad per apgaule stumia zmones i psichiatrine pragara.Kai kurie psichiatrai buvo teisti uz tai ka dare su zmonemis vokietioje, kiti pabego i JAV.

    Farmkompanijom reikia platinti psichotropinius, statyti naujus gamyklus, platinti visur kur tik galima, sodinti vis nauju zmoniu ant narkota. legaluu sintetiniu narkotiku is vaistines apyvarta daugiau nei 300 milijardu doleriu per meta. Ir dabar bandoma nelegali narkotrafika pervesti i legalia, pvz metadonas, kaip pakeitalas narkomanams vietoj heroinu, kuris istikruju daug kartu baisesnis uz heroina, nuo metadono lomkes, abstinencijos sindromas, daug kartu ilgiau ejna nei nuo heroino, zmogu pasodinta ant metadona beveik neimanoma nuimti is sito narkotiko. Psichuskese yra 3 kategorijos zmoniu, pirma kategorija paguldyta per apgaule, tai tie kuriems neieskojo tikra liga, nerado, ir pagulde i psichuske, antra kategorija tai nusikalteliai kurie nenori i kalejima, trecia kategorija tai zmones kurie jums neraikalingi, is globos namu invalidai ir taip toliau. Psichiatrai daro prirasimus apgaudineja valstybe ir zmones, gauna pinigus nuo fondu, nuo jusu, nuo valtybes jusu pinigus, nuo farm kompaniju, ir taip toliau, jie nieko nemoka daryti, jie negali nei narkomanu kieki mazinti, nei savizudibiu, psichiatrai tai aferistai, su narkotikai turi dirbti tam tikros tarnybos, o kad savizudibiu nebutu, reikia algas ir gyvenima gerinti. Kaip sake buvusis vyriausias psichiatras Puras, jeigu lietuvoje padarys daugiau psichoterapijos, tada psichuskes nedagaus mesos. Nera kam bus psiciatrine narkota pardavineti ir gauti uz sugalvotus ligonius tu paciu ligoniu pinigu kurie moka PSDF aferistams psichiatrams ir kitiems alegydytojams.

  4. Neurofiziologas Neurofiziologas rašo:

    Ne papulkit ant psichiatrijos kabliuka, atgal kelio praktiskai nera.


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...