2010 Birželio 09

Seimas

I. Degutienė: A. Šedžius nesuvokia, ką padarė

veidas.lt

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, kad, anot žiniasklaidos, dėl kelionės į užsienį tris Seimo posėdžius praėjusią savaitę praleidęs socialdemokratas Andrius Šedžius “nesuvokia, ką padarė”.

“Taip, kaip aš girdžiu komentuojant patį A.Šedžių, tai iš jo komentarų supratau, kad jis nesuvokia, ką jis yra padaręs. (…) Tai yra mūsų nauji, jauni Seimo nariai, gal dar jie nelabai suvokia savo pareigų, savo atsakomybės prieš tą patį rinkėją”, – interviu Žinių radijui trečiadienį sakė I.Degutienė.

Seimo pirmininkė primena, kad darbui su rinkėjais, dėl kurio A.Šedžius teigė praleidęs Seimo posėdžius, yra skirta viena diena per savaitę – pirmadienis, o antradienį ir ketvirtadienį parlamentarai turi dalyvauti Seimo plenariniuose posėdžiuose, trečiadieniais – komitetų posėdžiuose ir panašiai.

“Jeigu jis (A.Šedžius – BNS) darbo metu, kuomet vyksta plenariniai posėdžiai, ramiai išvažiuoja ir sako, kad “aš dirbau darbą susitikdamas su rinkėjais, kurie gyvena užsienyje”… Be abejo, tai yra irgi darbas, tai mes turim labai aiškiai suformuotą savaitės darbotvarkę. (…) Jei kiekvienas Seimo narys laikytųsi to reglamento, tai yra tos savaitės nuo pirmadienio iki penktadienio kokią dieną ką tu turi daryti, tai, man atrodo, tikrai neiškiltų tokių problemų, kokios šiandien iškyla”, – teigė ji.

Kaip skelbė dienraštis “Lietuvos rytas”, Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys A.Šedžius praėjusią savaitę nepasirodė trijuose Seimo posėdžiuose. Jis prisipažino tuo metu buvęs užsienyje.

Parlamentarai svarstė, kad televizijos šokių projekte ketinantis dalyvauti parlamentaras Seimo posėdžius iškeitė į šokio repeticijas Kaune, kur gyvena jo šokių partnerė Beata Skaisgirytė, kiti teigė, jog pora išskrido mokytis ispaniškų šokių į Madridą.

Pats A.Šedžius neigė lankęsis Ispanijoje: “Didžiojoje Britanijoje aplankiau žmones, kuriuos konservatoriai išvarė iš Lietuvos. Dalyvavau steigiant naują lietuvių bendruomenę. Turiu posėdžio protokolus.” A.Šedžius minėjo dalyvavęs ir Birmingame gyvenančių tautiečių susibūrime, kalbėjo ir apie Notingamą.

Už praleistus Seimo posėdžius Krikščionių partijos frakcijos nariui Linui Karaliui pradėtas apkaltos procesas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...