2015 Liepos 26

Jūra, mūsų jūra

veidas.lt

BFL

Ne vien uostas, bet ir paplūdimiai, ne vien krovos terminalai, bet ir kavinės. Apklausos dalyvių atostogų pasirinkimai primena iškilaus klasiko žodžius apie Lietuvą, kuri jam brangesnė už sveikatą.

Tik mūsų atveju prie sveikatos reikėtų pridėti piniginę (nors kai kam piniginės storis – vienas iš sveikatos veiksnių). Išties poilsį šalies pajūryje: Neringoje, Palangoje, Šventojoje ar kur nors greta renkasi solidi pusė – 53,2 proc. atsakiusiųjų. Neaišku, ką prie tų procentų prirašyti – „jau renkasi“ ar „vis dar renkasi“. Kitas galvosūkis: ar atostogaujančių lietuvių meilė savam pajūriui yra šalies turtingumo, ar priešingai – skurdumo ženklas. O gal nerangumo? Apklaustųjų pasirinkimai primena okupacijos laikus: bent pusė norėtų į Neringą, Palangą ar Šventąją, pusės pusei prilygstantis skaičius pasiryžę nuklysti net iki Latvijos, o norinčiųjų į Estiją (veikiausiai į Saremos salą) perpus mažiau nei norinčių į Latviją. Ir tik po tų piligrimų į mūsų pajūrį ir šiaurę (tokių yra 87,2 proc.) rikiuojasi Lenkijos paplūdimių mėgėjai (5,6 proc.). Prie Neringos besišliejanti Kaliningrado sritis –  tik ypatingų potyrių mėgėjams (2,8 proc.). Bent jau ši apklausa rodo, kad Turkija – ne konkurentas Palangai. „Jau ne“,ar „vis dar ne“?

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...