2014 Rugsėjo 01

Kovoje dėl „Premier“ – bent septynios komandos ir 500 mln. eurų

veidas.lt

Du iš praėjusių trijų „Premier“ lygos sezonų nugalėtoją sužinojome tik paskutinę dieną. Šiemet intriga žada būti dar didesnė: dėl keturių aukščiausių vietų varžytis gali bent septynios skirtingos komandos. 20 komandų vasarą kovai dėl titulo jau išleido daugiau kaip 500 mln.

Trys favoritai
Kaip ir Ispanijoje, Anglijoje yra dvi komandos, kurios konkurentų neturi, rodos, nei pavardėmis, nei piniginių dydžiu. Čempionų titulą ginsianti „Manchester City“ šią vasarą buvo suvaržyta FFP (~Fair Financial Play) sankcijų, bet vis viena ryžosi išleisti apie 50 mln. svarų sterlingų sustiprinti tam, kas praėjusį sezoną kėlė daugiausiai bėdų – gynybai.

Sunku įsivaizduoti, kad „Manchester City“ galėtų nukristi žemiau antros vietos. Daugiausiai – 102 įvarčius pernai įmušusi komanda šiemet, tikėtina, ilgiau galės džiaugtis S.Agüero, o net jam nesant sveikam turi S.Jovetičių, žaidėją, kuris per ikisezonines rungtynes įmušė penkis įvarčius ir, atrodo, pagaliau prisitaikė prie „Manchester City“ futbolo.

Gerokai įdomiau pakalbėti apie artimiausią jų persekiotoją „Chelsea“. Už C.Fabregasą, D.Costą ir F.Luisą 80 milijonų sumokėjusi komanda beveik už tiek pat pardavė R.Lukaku, D.Ba ir D.Luizą. Taip protingai transferais sužaidęs Jose Mourinho per vienus metus sudėjo turbūt galingiausią centro saugų duetą visoje Anglijoje: N.Matičių ir C.Fabregasą. Pirmojo indėlį aptarti proga bus vėliau, o antrasis jau dabar J.Mourinho vadinamas trūkstama detale. Jei „Chelsea“ žais tą patį futbolą, kokį rodė pernai, kontratakose ispanas turėtų tapti pagrindiniu kamuolių skirstytoju, kas, turint omeny E.Hazaro, A.Schürrle ir Oscaro greitį, šiemet turėtų užtikrinti dar daugiau įvarčių.
Didžiausias minusas jiems norint prisivyti „Manchester City“ gali tapti J.Mourinho. Visomis prasmėmis. Visų pirma net ir spaudoje jis jau yra apsižodžiavęs su savininku Romanu Abramovičiumi, komandos lyderiu E.Hazardu ir tuo pačiu C.Fabregasu, ką jau kalbėti apie dešimtis žaidėjų kituose klubuose. Jei „Chelsea“ sezoną pradėtų panašiai, kaip tai užpernai padarė „Real“, komandoje gali prasidėti atviri nesutarimai.

Antra, ne viena komanda pernai pasiūlė veiksmingų priešnuodžių J.Mourinho taktikai. „Aston Villa“, „Crystal Palace“ ir „Sunderland“ – visi išsivežė po susitikimo su „Chelsea“ pergales nepaisant to, kad žaista su jais per paskutiniuosius aštuonis lygos turus, kai Londono komanda pagal taškus buvo pirmoje vietoje. J.Mourinho kone genialiai moka sustatyti savo ekipos gynybą, bet ne puolimą, todėl kai prieš jį patį naudojamas liūdnai pagarsėjęs „autobuso statymas“, „Chelsea“ įvarčių grafoje neretai lieka nulis.

Ne tik visą šį tekstą, bet ir visus kitus šios savaitės “Veido” straipsnius galėsite perskaityti išsiuntę žinutę numeriu 1390 ir įrašę “veidas 332014″ bei įvedę gautą kodą.

Žinutės kaina 4 Lt/1,16 EUR. Plačiau http://www.veidas.lt/veidas-nr-33-2014-m

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...