2014 Liepos 21

Suomiškas “Lego” – plaukiojantis miestas

veidas.lt

Penkiolikos ar aštuoniolikos aukštų kruiziniuose laivuose telpa tiek pat žmonių, kiek gyvena Rietave ar Pabradėje. Tik gyvenimo lygis radikaliai skiriasi.

Šią akimirką prabangaus kruizinio laivo „Mein Schiff 3“ keleiviai iš savo kajučių balkonų mojuoja siciliečiams. Per savaitę aplankęs Monaką, Romą, Korsikos ir Sicilijos salas, laivas trumpam grįš į Maltos sostinę Valetą ir jau su nauja galinčių sau leisti tokią prabangą keleivių komanda vėl skros Viduržemio jūros vandenis, užsukdamas į Kroatijos, Juodkalnijos, Italijos, Graikijos uostus.

Grupė Baltijos šalių žurnalistų Suomijos užsienio reikalų ministerijos kvietimu „Mein Schiff 3“ pastačiusioje „STX Finland“ laivų statykloje svečiavosi, kai iki laivo palydų buvo belikusi savaitė. Bet šiandien Turku laivų statytojams nėra kada liūdėti prieš save nebematant šio jūros milžino, nes kyla jo dvynys „Mein Schiff 4“, kuris jūros sūrumą pajus kitąmet. Nors devyni ši dešimties pasaulio laivų pagaminama Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje, „STX Finland“ Turku – viena didžiausių ir moderniausių pasaulyje kruizinių laivų statyklų.

Kruizinių laivų mados: kajutė su balkonu

„Mein Schiff 3“ laive nesunku būtų pasiklysti tarp daugybės koridorių, laiptų, parduotuvių, restoranų. Vien kajučių – 3,2 tūkstančio. Bet  „STX Finland“ viceprezidentas Tomas Degermanas čia jaučiasi kaip namie. Septintus metus „STX Finland Cruise“ dirbantis  pardavimo ir rinkodarosspecialistas šio laivo gimimą matė nuo pat pirmos akimirkos.

Kai lankėmės laive, iki tviskančios švaros ir dieviškų aromatų dar atrodė toli: minios įvairiakalbių įvairiarasių darbuotojų zujo su šalmais – juk čia dar buvo statybvietė. Tačiau brangenybių parduotuvė už apsauginių grotų jau tviskėjo brangakmeniais, laukdama pirkėjų.

Ne tik visą šį tekstą, bet ir visus kitus šios savaitės “Veido” straipsnius galėsite perskaityti išsiuntę žinutę numeriu 1390 ir įrašę “veidas 282014″ bei įvedę gautą kodą.

Žinutės kaina 4 Lt. Plačiau http://www.veidas.lt/veidas-nr-28-2014-m

 

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...