2014 Gegužės 05

Gytis Padegimas

“Gyvename visuomenėje, stokojančioje pagarbos žmogiškajam orumui”

veidas.lt


“Gyvenimo Lietuvoje saugiu nepavadinsi ne tiek dėl kaimyninių valstybių agresijos, kiek dėl negebėjimo susitvarkyti savo valstybės viduje. Nesibaigiančios politikų reformos išklibino esamą situaciją, sukėlė visuomenės nepasitenkinimą, bet taip ir nepaskatino pozityvių pokyčių. Siekiant valstybės konkurencingumo, būtinas stabilumas. Deja, visiems mums šiandien jo labai trūksta”, – jau kurį laiką šalyje juntamomis nuotaikomis su savaitraščiu “Veidas” dalijasi žinomas šalies režisierius, Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatas Gytis Padegimas.

VEIDAS: Kaip manote, kas būtina šiuolaikiniam žmogui, siekiančiam tapti sėkmės lydimu laisvosios rinkos žaidėju?
G.P.: Laikmetis reikalauja ypatingos įžvalgos ir sugebėjimo užimti tokią poziciją, kuri būtų naudinga pačiam asmeniui, jo aplinkai ir visuomenei. Siekiant save realizuoti būtina investuoti į save, į savo gyvenimo būdą, tačiau ne mažiau svarbu išsigryninti, koks prigimtinis pašaukimas. Tik atsakius į šį klausimą galima suvokti, kam esi tinkamas, kokioje srityje dirbdamas ir tobulėdamas gali pasiekti gyvenimo pilnatvę. Tiesa, laisvosios rinkos ideologija šiandien nepaprastai agresyvi ir visai išmetanti tokią dimensiją, kaip pašaukimas.
Tačiau kuo daugiau mūsų visuomenėje individų, kurie suradę vadinamąjį balansą tarp savo individualios raiškos ir bendrųjų visuomenės vystymosi tendencijų, tuo stabilesnė ir visavertiškesnė visuomenė. O savo sugebėjimų neišsigryninę asmenys nesijaučia laimingi, patenkinti ir galiausiai nesugeba prisiimti atsakomybės už save. Taigi tampa našta šeimai ir visuomenei.
VEIDAS: Tačiau mūsų visuomenėje netrūksta kritinės masės, kuri lyg uždelsto veikimo bomba persisotinusi neapykanta, nusivylusi esama padėtimi ir sukanti emigracijos keliu… Tad ar matote kokią išeitį?

Ne tik visą šį tekstą, bet ir visus kitus šios savaitės "Veido" straipsnius galėsite perskaityti išsiuntę žinutę numeriu 1390 ir įrašę "veidas 182014" bei įvedę gautą kodą. Žinutės kaina 4 Lt.
Plačiau http://www.veidas.lt/veidas-nr-18-2014-m

 

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentarai (2)

  1. Jonas Jonas rašo:

    Tai avinas ir ožys viename asmenyje.

  2. Jonui Jonui rašo:

    Tai trečias brolis kvailys Jonas ir šizofrenikas viename asmenyje


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...