2017 Vasario mėnesio archyvas

veidas.lt

Komentarai Redakcijos laiškas ar milicija pasaulyje padarys tvarką? . . . . .4 Diplomato skiltis: Lietuvos diaspora užsienyje – ką prarandame ir ką įgyjame? . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 Vadybos eksperto komentaras: mūsų vadyba tarp Rytų ir [...]

Metų vadovas 2016

veidas.lt

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamo savaitraščio „Veidas“ konkurso septynioliktuoju laureatu tapo vienos didžiausių inžinerinės pramonės įmonių Lietuvoje AB „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika.

veidas.lt

Lietuva vis dar yra viena pirmaujančių šalių pasaulyje pagal savižudybių skaičių ir padėtis nuo 2013 m., kai šis rodiklis daugiau kaip tris kartus viršijo Europos Sąjungos vidurkį, nedaug pasikeitė: pas mus iki šiol trūksta gerai organizuotos pagalbos sunkumus patiriantiems žmonėms, o mirčių dėl savižudybių mažėja labai nežymiai.

veidas.lt

Sunkūs laikai tiems, kas tiki Europos Sąjunga: nuo Camerono, kuris kviečia savo bendrapiliečius apsispręsti, ar jie vis dar jos nori (ir ar išvis kada nors norėjo), nuo Berlusconi, kuris vieną dieną skelbia esąs ES šalininkas, bet jau kitą dieną, jei ir nepaskelbia nuoširdaus kreipimosi į senuosius fašistus, kreipiasi į tuos, kurie mano, kad grąžinus lirą būtų geriau, iki Lygos ir jos hipoeuropietiško provincializmo. Žodžiu, galėtume tarti, kad suvienytos Europos tėvų kaulai vartosi karstuose.

veidas.lt

Prieš tuziną metų, kai Lietuva įstojo į ES, daugelio greičių Europos šūkis skambėjo kaip grėsmė. Visos šalys lygios, bet kai kurios tarsi lygesnės, nes greičiau juda integracijos link. Ar greitesnės neskriaus lėtesniųjų, ar įsiklausys į nuomonę, ar paisys interesų?

veidas.lt

Neretai jauni žmonės suvokiami kaip maištaujanti, nerūpestinga, nežinanti, ko nori, gyventojų dalis. Jie neapsisprendę dėl savo ateities planų, pasimetę tarp daugybės galimybių, itin nepastovūs, pasyvūs kultūriniame, pilietiniame gyvenime. Tiek verslo atstovai su menku pasitikėjimu priima jaunus žmones į atsakingas pareigas, tiek plati visuomenė atsargiai žvelgia į jaunimą ir tarytum nesuvokia, kuo svarbi jaunuolių integracija ir realizavimo galimybės juos supančioje aplinkoje.

veidas.lt

George‘o Orwello kūrinyje „1984“ vaizduojamos trys galybės: Okeanija, Eurazija ir Rytų Azija. Jos nuolatos kariauja tarpusavyje. Kurios nors dvi sudaro koaliciją prieš trečią, tačiau koalicijos nuolat keičiasi.

veidas.lt

Europos policijos biuro (Europolo) duomenimis, kai kuriose ES šalyse elektroniniai nusikaltimai jau dabar lenkia tradicinių nusikaltimų skaičių. Dalis grėsmių kyla dėl aplaidaus kompiuterių ir kitų informacinių technologijų priemonių naudojimo.

veidas.lt

Ukrainiečių vaikai dėkingi Lietuvai. Reportažas iš Maidano revoliucijos ir karo Ukrainoje pradžios trečiosioms metinėms skirtos parodos „Vaikai kare“, interviu su Seimo nariu Andriumi Kubiliumi ir Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Volodymyru Jacenkivskiu. Aukštųjų mokyklų studentai stažuojasi NASA. Pokalbis su VGTU prorektore Asta Radzevičiene ir iš stažuotės JAV grįžusia ketvirtakurse Julija Semenenko. Daugiau laidų, komentarų ir straipsnių – [...]

veidas.lt

Nekilnojamojo turto rinkoje 2016 m. buvo užfiksuotas didžiausias metinis butų kainų augimas nuo pat 2008-ųjų. Plėtotojai pripažįsta, kad norintys pasirinkti labiausiai jiems tinkantį būstą pirkėjai vėl ima dairytis į brėžinius. Bet į nuo šių metų pradžios kartojamą klausimą, ar nesipučia naujas burbulas, analitikai atsako, kad būsto rinkos temperatūra normali. Kita vertus, pardavėjų ir pirkėjų lūkesčiai visuomet skiriasi: vieni nori parduoti kuo brangiau, kiti – įsigyti kuo pigiau. Savaitraštis „Veidas“ siūlo ne tik prisiminti nuosmukius ir pakilimus, kuriuos nekilnojamojo turto rinka patyrė per pastarąjį dešimtmetį, bet ir palyginti lūkesčius su realia situacija šioje rinkoje.

veidas.lt

L. Kukuraitis: „Mano gausioje šeimoje gajūs ritualai…“ Pokalbis su Socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu. Daugiau laidų, komentarų ir straipsnių – www.iskauskas.lt, „Penki TV“ kanalu „YouTube“, paskyroje „Facebook“, portaluose www.penki.lt, www.alkas.lt, www.veidas.lt, www.lzinios.lt, regionų televizijose.  

Marija VYŠNIAUSKAIĖ

veidas.lt

„Geras jausmas, kai mokiniams manęs nebereikia. Kol jie savarankiškai dirba komandoje, galiu padaryti jiems kavos“, – sako Suomijos miestelio Mūramės mokyklos vadovas Aki Puustinenas.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...