2016 Rugsėjo mėnesio archyvas

SVEIKATA

veidas.lt

BFL nuotr. Lietuvoje 2,5 karto daugiau žmonių nei Vakarų Europos šalyse miršta nuo kraujotakos sistemos ligų. Kiti skaičiai ne ką labiau džiuginantys.     55 proc. Tokią dalį visų mirčių Lietuvoje sukelia kraujotakos sistemos ligos. Pasaulio vidurkis – 29 proc.   2,5 Tiek kartų daugiau žmonių Lietuvoje nei Vakarų Europos šalyse miršta nuo kraujotakos sistemos ligų. [...]

RINKIMAI

veidas.lt

Premjeras Algirdas Butkevičius negalėjo dalyvauti tiesioginėje nacionalinio transliuotojo televizijos laidoje, nes kandidatuoja rinkimuose, naujienų portalas lyg ir neturėjo rašyti apie visuomenės apklausų rezultatus ir aiškintis partijų populiarumo priežastis, nes tai – paslėpta politinė reklama. Bent jau taip teigia Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Ir paslėptos, ir juokingos, ir įkyrios politikų reklamos per šią kampaniją kaip niekada anksčiau daug yra ir feisbuke. Kada VRK imsis nurodinėti Markui Zuckerbergui?

Parengta bendradarbiaujant su partneriais

veidas.lt

Spalio 8 dieną „Keistuolių teatras“ pristatys pirmąją šio sezono premjerą ir drąsų žingsnį beveik trisdešimtmetį besitęsiančioje teatro veikloje – perspektyvaus jaunosios kartos režisieriaus Gildo Aleksos statomą aštrią socialinio humoro komediją „Heraklis“.

TELEVIZIJA

veidas.lt

Naujas žurnalisto Andriaus Tapino projektas kelia bangas ne tik politikoje, bet ir televizijos versle.

Redakcijos laiškas

veidas.lt

Maždaug po pusantros savaitės: bal­sa­dėžių turinys išverstas ant stalų, balsai suskaičiuoti, žiniasklaida trimituoja apie rezultatus. Balsavimo biuleteniai keliauja į archyvą, ten pat gula partijų rinkimų pažadai. Pagal nerašytą taisyklę juos bandys pamiršti šimtui dienų, paskui pradės po šapelį traukti ir badyti tuos, kurie jau sėdės ministrų kėdėse.

RINKIMAI

veidas.lt

Gėdingas precedentas“, „absurdiškas lėšų švaistymas“ – tokiomis antraštėmis pirmadienį mirgėjo Estijos žiniasklaida, nes šeštadienį rinkikų kolegija taip ir nesugebėjo išrinkti Estijos prezidento. Politikos analitikai pabrėžia, kad politinės partijos iškėlė savo interesus aukščiau už valstybės, sukeldamos joje sumaištį.

TEATRAS

veidas.lt

Ketvirtadienį (rugsėjo 29 d.) Vilniuje prasideda 13-asis Vilniaus tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“.

veidas.lt

Ekspresas Širdies ir kraujagyslių ligų skaičiai . . . . . . . . . . . . . . . . . 6 Laikykitės, A.Tapinas „siautėja“ . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 Trys klausimai: raketos geros, raketų reikia . . . [...]

ŠVIETIMAS

veidas.lt

Kai buvęs ilgametis Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis res-publikinėje biologijos olimpiadoje pastebėjo trečios vietos prizininkę Aušrinę Damušytę ir pakvietė mokytis jo vadovaujamoje gimnazijoje, devintokė vis dėlto liko mokytis Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijoje. Merginai prireikė dvejų metų, šiek tiek sąžinės graužaties dėl kadaise praleistos progos, ir štai naujus mokslo metus ji pradeda Vilniaus licėjuje, tarptautinio bakalaureato (TB) klasėje.

INTERVIU

veidas.lt

Partinė priklausomybė kadaise buvo vienas lemiamų veiksnių oficialiai vertinant ir poeziją. Nežinia kodėl šis principas ministerijose pasirodė esantis toks gajus…

Savivaldybių reitingas

veidas.lt

Atlyginimas   Jeigu gatvėje praeivių paklaustume, kokioje Lietuvos savivaldybėje jie labiausiai norėtų gyventi, atspėti pirmąsias vietas nebūtų sunku. Šie hipotetiniai atsakymai kone identiškai sutampa su pirmosiomis savivaldybių reitingo pozicijomis. Domėdamasis, kur ir kodėl Lietuvoje yra geriausia ir blogiausia gyventi, „Veidas“ šį reitingą pateikia jau dešimtą kartą.   Geriausia 2016 metų savivaldybė kartu yra ir pati [...]

DIPLOMATO SKILTIS

veidas.lt

Rugpjūčio 30 d. Stokholme Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Švedijos užsienio reikalų ministrės Margot Wallström kvietimu kartu su Latvijos ir Estijos kolegomis dalyvavo Švedijos ir Baltijos valstybių diplomatinių santykių atkūrimo 25-mečiui paminėti skirtuose susitikimuose. Ministras tada dar kartą padėkojo Švedijai už paramą valstybingumo įtvirtinimo kelyje.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...