2016 Birželio mėnesio archyvas

Metų valstybės tarnautojo rinkimai

veidas.lt

Valstybės dienos išvakarėse už sąžiningą tarnystę valstybei „Veidas“ pagerbs jau dvyliktą kartą surengtų geriausio valstybės tarnautojo ir geriausios valstybės institucijos rinkimų nugalėtojus.

Metų valstybės tarnautojo rinkimai

veidas.lt

Ministrui Pirmininkui Algirdui Butkevičiui teko dvigubai maloni misija: birželio 30 d. Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose jis įteikė apdovanojimą dvyliktąjį kartą savaitraščio „Veidas“ surengtų geriausio valstybės tarnautojo rinkimų nugalėtojui, o juo tapo tiesioginis jo pavaldinys – Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

veidas.lt

Per tris savaites intensyvių vasaros kalbos kursų „Soros International House“ (SIH) programose išmokstama panašiai tiek, kiek per vieną semestrą. Atostogų laiku rengiamų kursų grafikai lankstesni, formuojami atsižvelgiant į individualius lankytojų poreikius, tereikia nugalėti karštymečio tingulį ir pasirinkti tinkamą programą.

Taip ir ne

veidas.lt

“Veido” diskusija: Ar teisėtai elgiasi specialiosios tarnybos, reikalaudamos pateikti informaciją apie mokėjimo kortelių savininkus?

Karas su terorizmu

veidas.lt

Negalutiniais duomenimis, 36 žmonės žuvo, daugiau kaip 140 sužeista po teroristinio išpuolio viename didžiausių Europoje Stambulo Atatürko oro uoste. Trys užpuolikai įsiveržė į oro uostą, pradėjo šaudyti „Kalašnikov“ automatais, o vėliau susisprogdino. Manoma, kad užpuolį įvykdė vadinamosios „Islamo valstybės“ (ISIS) teroristai.

veidas.lt

Ekspresas . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 Savaitės interviu Buvęs JAV ambasadorius prie NATO K.Volkeris: Lietuva svarbi . . . . . . . . . [...]

Nuomonė

veidas.lt

Po “Brexit” referendumo rinką apėmė panikos priepuolis ir investuotojai, karštligiškai stengdamiesi atsikratyti rizikos, pradėjo rinktis saugias investavimo priemones. Jų neatbaido itin žemos arba net neigiamos palūkanos. Lietuvos rinkoje gyventojai vis dar turi galimybių taupyti ir šiek tiek užsidirbti, renkantis taupymo lakštus. Bet ar ilgam?

Korėjos branduolinė krizė

veidas.lt

Gegužės 31 d., antradienį, pranešta apie Šiaurės Korėjoje, netoli rytinio šalies miesto Vonsano, atliktą raketinės ginkluotės bandymą. Manoma, kad paleista vidutinio nuotolio raketa „Musudan“, galinti nešti branduolinį užtaisą. Nors bandymas nesėkmingas (raketa susprogo kelios sekundės po pakilimo), tarptautinė bendruomenė su didėjančiu nerimu stebi, kaip neprognozuojamas Šiaurės Korėjos režimas intensyviai plėtoja branduolinę programą.

Radikalizmas

veidas.lt

Globalizacijos amžiuje Europoje kartu su didėjančiu imigracijos srautu, vertybių ir ideologijų susidūrimu stiprėja ir radikalizmas bei ekstremizmas. Jie dažnai suvokiami kaip grėsmė vidaus ir tarptautiniam saugumui, tačiau, kalbant apie ideologijų susidūrimą, atsiveria plati erdvė terminą „radikalizmas‟ vartoti interpretacijoms ir propagandai.

Taip ir ne

veidas.lt

“Veido” diskusija: ar pritariate Seimo priimtam sprendimui šauliams ir kariams savanoriams leisti įsigyti ir laikyti namie pusiau automatinius ginklus?

Kaunas

veidas.lt

„Kaunas tiesiog nusipelno būti labiau atskleistas. Nors neabejoju, kad miestas ir jo gyventojai žino savo kursą, kuriuo juda ir judės toliau, tačiau kauniečiams reikėtų nebūti savanaudiškiems ir tuo, ką turi gražiausio, pasidalinti su išore.“ – teigia vienas iš projekto „Kaunas 2022 – Europos kultūros sostinė“ ambasadorių, fotografas Artūras Morozovas. Pokalbis su Artūru – apie vaikišką blokinių kaladėlių pasaulį Kalniečių mikrorajone devyniasdešimtaisiais, kauniečių įvaizdžio dvilypiškumą ir dar neatrastus miesto kultūrinius klodus.

Nuomonė

veidas.lt

Jungtinės Karalystės gyventojams nusprendus palikti ES, dingsta investuotojų ir verslininkų pasitikėjimas ekonomine situacija. Finansų rinkos buvo pasiruošusios kitokiam balsavimo rezultatui, todėl rinkų dalyviai panikuoja – stipriai krenta visų rizikingesnių turto klasių kainos. Kol situacija išliks neaiški, galima laukti stambių rinkų svyravimų ir didėjančio neužtikrintumo dėl ateities perspektyvų.

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...