2012 Balandžio 07

„Voro vestuvių“ artistų kostiumai prilygsta „Cirque du Soleil“ meistrų šedevrams

veidas.lt

Į kone už savaitės prasidėsiantį grandiozinį „Voro vestuvių“ koncertinį turą besiruošiančių artistų kostiumai tiek savo išvaizda, tiek kokybe primena pasaulinio Kanados šou giganto „Cirque du Soleil“ kostiumų meistrų kuriamus sceninius apdarus.

Koncertinį turą rengiančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis skaičiuoja, jog pagaminti daugiau nei 50 kostiumų „Voro vestuvių“ artistams atsiėjo daugiau kaip 100 tūkst. litų. Nemažai kostiumų ar jų detalių buvo siuvami ir dažomi rankomis, o jų visas kūrybinis procesas – nuo idėjos gimimo iki kostiumo įteikimo artistui – truko beveik metus.

„Šie „Voro vestuvių“ kostiumai yra labai spalvingi, įdomūs ir originalūs. Žvelgiant į juos galima pastebėti nemažai panašumų į „Cirque du Soleil“ spektakliuose pasirodančių artistų kostiumus. O šis šou pasaulio milžinas, kaip žinome, garsėja ne tik įspūdingais triukais, muzika, bet ir unikaliais kostiumais. Mūsų kostiumų kūrimo ir gamybos procese dalyvavo didžiulis būrys žmonių, kuriam išties pavyko sukurti kerinčius, kokybiškus ir ilgaamžius kūrinius“, – džiaugiasi J. Vėželis.

Pasak jo, kuriant kostiumus buvo ypač svarbu, kad šie ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų patogūs artistams. Dėl šios priežasties daugumai kostiumų naudojami elastiniai audiniai leidžiantys atlikėjams laisvai judėti scenoje. Be to, nemažiau svarbus kostiumo patvarumas, garantuojantis kokybę, ilgaamžiškumą ir saugumo jausmą scenoje. „Būtų labai negerai, jei prieš tūkstantinę auditoriją stovinčiam artistui reikėtų baimintis, jog pakėlus koją ar pasilenkus, praplyš jo kostiumo siūlė“, – šypsosi J. Vėželis.

Didžioji dalis kostiumų yra likę nuo anksčiau vykusių „Voro vestuvių“, tačiau nemažai jų teks taisyti, persiūti ar net siūti naujus ir taip pritaikyti juos prie komandos prisijungusiems naujiems ar paaugusiems seniesiems artistams. Be to, papildomai stilistės siuva prie kostiumų derančius specialius batus, o visažistų komanda kuria kostiumą ir įkūnijamą personažą atitinkantį makiažą.

Kostiumams gabenti per Lietuvą koncertinio turo metu bus paruošta papildoma prie autobuso, kuriuo į koncertus keliaus „Voro vestuvių“ artistai, kabinama priekaba. Drauge su artistais keliaus ir dvi stilistės, kurios padės artistams apsirengti bei rūpinsis kostiumais, prižiūrės jų būklę ir, jei prireiks, čia pat juos pataisys.

„Voro vestuvių“ svita, kurioje Dominykas Vaitiekūnas, Rafailas Karpis, Algis Ramanauskas – Greitai, Neringa Čereškevičienė, Eimutis Kvoščiauskas, Donatas Bakėjus, Andrius Kaniava, Aušra Štukytė, Aldona Vilutytė, „Tele bim-bam“ vaikai, choras „Brevis“ ir daugelis kitų, savo kelionę pradės balandžio 15 d. Utenos arenoje. Balandžio 20 d. geriausios „Voro vestuvių“ dainos skambės Alytaus arenoje, balandžio 22 d. – Kauno „Žalgirio“ arenoje, balandžio 27 d. – Šiaulių arenoje, balandžio 29 d. – Panevėžio „Cido“ arenoje, gegužės 4 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, o gegužės 6 d. koncertinį turą vainikuos pasirodymas Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Geriausių „Voro vestuvių“ dainų koncertinį turą per Lietuvą organizuoja didžiausiai šalyje pramogų verslo kompanijų grupei „SEVEN Entertainment“, vienijančiai įvairiose pramogų srityse pirmaujančias Lietuvos bendroves, kurios užsiima arenų valdymu, renginių organizavimu ir bilietų platinimu, priklausanti bendrovė „SEVEN Live“.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...